Kamera till iPhone 14 Pro

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Micro stix-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (svart, 0,35 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (grön, 0,45 kgf cm)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm)

Var försiktig

• Undvik att ta på TrueDepth-kameraenheten eller närliggande delar för att inte skada linser eller nära delar.

• Undvik att komma i kontakt med jordningsfjädern på kamerahöljet.

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Ta bort de fem trilobe-skruvarna (1) från kamerahöljet med en vridmomentnyckel och Micro stix-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

4. Ta bort stjärnskruven från kamerahöljet (2) med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruven åt sidan.

5. Vänd upp kamerahöljet från vänster (1) med en ESD-säker pincett. Dra sedan ut fliken ur facket till höger om höljet (2). Spara höljet till återmonteringen.

6. Placera den ESD-säkra pincetten under det övre vänstra hörnet av den övre kamerans flexkabel enligt bilden. Lyft sedan försiktigt bort änden på den övre kamerans flexkabel från kontakten.

• Obs! En kameraflexkabel täcker den andra.

•  Var försiktig! Se till att du placerar den ESD-säkra pincetten enligt bilden för att undvika att skada den övre kamerans flexkabel.

7. Placera den ESD-säkra pincetten under det nedre vänstra hörnet av den nedre kamerans flexkabel enligt bilden. Lyft sedan försiktigt bort änden på den nedre kamerans flexkabel från kontakten.

•  Var försiktig! Se till att du placerar den ESD-säkra pincetten enligt bilden för att undvika att skada den nedre kamerans flexkabel.

8. Håll försiktigt ihop kamerans flexkablar och lyft ut kameran ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna. Håll sedan den nya kameran med linsen vänd nedåt och ta bort skyddsplasten från kameralinserna.

2. Håll ihop kamerans flexkablar. Placera sedan kameran över höljet.

3. Tryck ned änden på den nedre kamerans flexkabel mot kontakten.

4. Tryck ned änden på den övre kamerans flexkabel mot kontakten.

5. Tryck in kameran lätt i höljet.

6. Kamerahöljet har en flik som passar in i ett spår under kanten på höger sida av höljet. Håll i höljet med en ESD-säker pincett och skjut in fliken i facket. Sänk sedan höljet mot kameran.

•  Var försiktig

• Se till att skruvutskärningarna i kamerahöljet är justerade mot skruvhålen och att fliken sitter i facket på höljet. Om höljet sitter fel kan det påverka skärmens bildkvalitet.

• Kontrollera att jordningsfjädern på kamerahöljet inte är skadad. Undvik att ta på jordningsfjädern när du sätter tillbaka höljet.

7. Skruva i fyra nya trilobe-skruvar (923-08160) (1) i kamerahöljet med den svarta vridmomentnyckeln och Micro stix-biten.

8. Skruva i en ny stjärnskruv (923-08375) (2) i kamerahöljet med den turkosa vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

9. Skruva i en ny Micro stix-skruv (923-08376) (3) i kamerahöljet med den gröna vridmomentnyckeln och Micro stix-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Var försiktig

När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg kan du läsa om hur du startar Systemkonfiguration på support.apple.com/sv-se/self-service-repair.

Under systemkonfigurationen kommer du att köra en LiDAR-skannerkalibrering. Förbered dig för kalibreringen genom att gå igenom följande steg:

1. Använd en arbetsyta med bra belysning och föremål i olika former och storlekar.

2. Sitt eller stå 1,2 meter från föremålen.

3. Håll enheten lodrät och vila armbågen mot kroppen för att stabilisera armen.

4. Börja att skanna av området genom att långsamt föra enheten fram och tillbaka till vänster och höger från startpunkten. Följ instruktionerna som visas på enhetens skärm.

Obs! Kalibreringsprocessen tar ungefär fem minuter.