TrueDepth-kamera till iPhone 14 Pro Max

Innan du börjar

Varning

• Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

• TrueDepth-kameran innehåller en eller flera lasrar. Om du monterar isär TrueDepth-kameran, skadar TrueDepth-kameran eller inte använder äkta Apple-delar kan du utsättas för farliga infraröda laserstrålar, vilket kan leda till ögon- eller hudskador.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

Viktigt

Om du byter ut den här delen måste du att köra reparationsassistenten för att aktivera säkerhetsfunktionerna. Reparationsassistenten finns tillgänglig på enheten när du har slutfört alla återmonteringssteg.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Lyft bort ändarna på de två flexkablarna till TrueDepth-kameran från kontakterna med en ESD-säker pincett.

4. Håll försiktigt ihop TrueDepth-kamerans flexkablar och lyft ut TrueDepth-kameran ur höljet.

Återmontering

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Undersök TrueDepth-kameraenheten för att se till att jordningsskummet och jordningsfjädrarna är intakta. Byt ut TrueDepth-kameraenheten om någon del saknas eller är skadad.

3. Placera TrueDepth-kameran i höljet.

•  Var försiktig! Ta inte bort skydden än.

4. Sätt tillbaka den övre högtalaren.

5. Ta bort skydden från TrueDepth-kameran.

6. Undersök TrueDepth-kameran. Se till att TrueDepth-kamerans övre kant ligger under kanten på höljet.

•  Var försiktig

• Om TrueDepth-kameran ligger fel använder du det svarta petverktyget för att placera den i rätt läge.

• Rör inte framsidan av TrueDepth-kameraenheten efter att skyddshöljen har tagits bort.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Viktigt

När du har slutfört alla återmonteringssteg är reparationsassistenten tillgänglig på enheten och krävs för att aktivera säkerhetsfunktioner. Läs om hur du startar reparationsassistenten.