iPhone 14 Plus-kamera

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,7-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nitrilhandskar eller luddfria handskar

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (turkos, 0,75 kgf cm)

Varning

Undvik att röra vid kameralinser, TrueDepth-kamerans jordningsfjädrar eller närliggande delar.

Viktigt

Om din iPhone har en mmWave-antenn måste du koppla bort en extra flexkabel. Kontrollera sidan på din iPhone för att avgöra om du har en mmWave-antenn.

mmWave-antenn

Var försiktig

För den här proceduren krävs Systemkonfiguration. När du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg följer du anvisningarna för att starta systemkonfigurationen.

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

3. Använd en vridmomentnyckel och JCIS-bit för att ta bort de tre stjärnskruvarna från kamerahöljet. Lägg skruvarna åt sidan.

•  Var försiktig: Rör inte kameralinerna.

4. Lyft ändarna på de två kameraflexkablarna från kontakterna (1).

• Viktigt! Om din iPhone har en mmWave-antenn lyfter du bort änden av flexkabeln till mmWave-antennen från kontakten (2).

5. Använd det svarta petverktyget för att lossa fästmaterialet mellan den nedre kameraflexkabeln och kamerabrunnen.

6. Använd det svarta petverktyget eller en ESD-säker pincett för att vinkla upp kamerans ovansida. Ta sedan bort kameran från höljet.

• Viktigt! Om din iPhone har en mmWave-antenn lyfter du upp flexkabeln till mmWave-antennen och lägger den något åt sidan som på bilden (1). Använd sedan en ESD-säker pincett för att lyfta ut kameran och kamerans flexkablar (2, 3) ur höljet.

•  Var försiktig: mmWave-antennen stannar i höljet. Ta inte bort den.

Återmontering

Viktigt

Ett skyddshölje medföljer en utbyteskamera. Låt höljet vara kvar när du installerar den nya kameran.

1. Sätt på dig handskarna för att undvika att smutsa ned kameralinserna.

2. Placera kameran i höljet med linserna uppåt. Se till att kamerans flexkablar sitter i kanalen mellan batteriet och kamerabrunnen.

• Viktigt! Om din iPhone har en mmWave-antenn placerar du flexkabeln till mmWave-antennen (1) och kamerans flexkablar (2, 3) inuti kanalen mellan batteriet och kameran enligt bilden.

3. Tryck ändarna på kamerans flexkablar mot kontakterna.

• Viktigt! Om din iPhone har en mmWave-antenn trycker du in änden på flexkabeln till mmWave-antennen mot kontakten.

4. Använd den turkosa vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva i tre nya stjärnskruvar (923-08383) i kameran.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen:

Viktigt

Ta bort skyddshöljet från den nya kameran innan du sätter tillbaka glaset till baksidan.

Var försiktig

• Starta Systemkonfiguration när du har slutfört alla borttagnings- och återmonteringssteg genom att försätta enheten i diagnostikläge. Tryck på Börja session och följ uppmaningarna på skärmen.

• Du har ett försök att slutföra systemkonfiguration. Om försöket avbryts eller stöter på ett fel kommer enheten att visa ett meddelande som uppmanar dig att kontakta teamet för självbetjäningsreparation för hjälp.