Övre högtalare till iPhone 14

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande delar innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (grå, 0,55 kgf cm)

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

• Viktigt

• Om iPhone-enheten inte har en mmWave-antenn fortsätter du till steg 4.

• iPhone-modeller som inte har en mmWave-antenn kommer att ha en bit skum som täcker en av de fem stjärnskruvarna i den övre högtalaren. Ta bort skummet för att komma åt skruven. Spara skummet till återmonteringen. Om skummet försvinner eller skadas krävs nytt skum.

2. Lyft änden av antennen till glaset på baksidan från kontakten.

3. Använd den spetsiga änden av ett svart petverktyg för att lyfta den övre änden av antennen till glaset på baksidan från den övre högtalaren. Ta bort antennen för att komma åt en skruv på övre högtalaren. Spara antennen till återmonteringen.

• Obs! Antennflexkablarna till glaset på baksidan är anslutna till antennen.

4. Använd en vridmomentnyckel och JCIS-biten för att ta bort en stjärnskruv från höljets sidovägg. Håll vridmomentnyckeln så vinkelrätt som möjligt för att undvika att skruven lossnar. Lägg skruven åt sidan.

5. Ta bort de fem stjärnskruvarna från den övre högtalaren med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

6. Lyft bort änden på den övre högtalarens flexkabel från kontakten.

7. Ta ut den övre högtalaren ur höljet.

Återmontering

1. Placera den övre högtalaren i höljet.

2. Tryck änden på den övre högtalarens flexkabel mot kontakten.

3. Använd den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva i fem nya stjärnskruvar (923-08386) i den ordning som visas.

4. Använd den grå vridmomentnyckeln och JCIS-biten för att skruva i en ny stjärnskruv (923-08504) i höljets sidovägg. Håll vridmomentnyckeln så vinkelrätt som möjligt för att undvika att skruven lossnar.

5. Tryck änden av antennflexkabeln till glaset på baksidan mot kontakten.

•  Var försiktig: Om antennen till glaset på baksidan försvinner eller skadas upprepar du steg 2 och 3 för borttagning av den övre högtalaren. Slutför sedan steg 4 i återmonteringen av baksidans glas med en ny antenn till glaset på baksidan.

6. Om iPhone-enheten inte har en mmWave-antenn sätter du tillbaka skumbiten.

• Viktigt! Om skummaterialet tappas bort eller skadas byter du ut det.

Sätt tillbaka följande delar för att slutföra återmonteringen: