iPhone 14 – Taptic Engine

Innan du börjar

Varning

Läs Batterisäkerhet och följ riktlinjerna för hantering av arbetsyta och batteri innan du börjar.

Ta bort följande del innan du börjar:

Verktyg

• 6,1-tums reparationsbricka

• ESD-säker pincett

• JCIS-bit

• Nylonpetverktyg (svart)

• Vridmomentnyckel (blå, 0,65 kgf cm)

Borttagning

1. Placera höljet på reparationsbrickan med Lightning-kontakten vänd mot utskärningen.

2. Ta bort två stjärnskruvar från Taptic Engine -kontakthöljet med en vridmomentnyckel och JCIS-biten. Lägg skruvarna åt sidan.

3. Ta bort en stjärnskruv från Taptic Engine med en vridmomentnyckel och JCIS-biten . Lägg skruven åt sidan.

•  Var försiktig: Skada inte jordningsfjädern på höljet.

4. Ta bort Taptic Engine -kontakthöljet och spara det till återmonteringen.

5. Lyft bort änden på Taptic Engine-flexkabeln från kontakten.

6. Använd en ESD-säker pincett för att ta bort Taptic Engine .

Återmontering

1. Placera Taptic Engine  i höljet.

2. Tryck änden på Taptic Engine-flexkabeln mot kontakten.

3. Placera Taptic Engine-kontakthöljet  över änden på flexkabeln.

4. Skruva i två nya stjärnskruvar (923-08378) på Taptic Engine -kontakthöljet med den blå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

5. Skruva i en ny stjärnskruv (923-08378) i Taptic Engine  med den blå vridmomentnyckeln och JCIS-biten.

Sätt tillbaka följande del för att slutföra återmonteringen: