Inledande steg för Mac-datorer

Följ alltid stegen nedan innan du påbörjar en reparation:

• Säkerhetskopiera Mac-datorn.

• Inaktivera Hitta min Mac om du byter ut moderkortet. Välj Apple-menyn > Systeminställningar > Apple-ID. Välj iCloud i sidofältet. Avmarkera sedan kryssrutan Hitta min Mac. Om du inte kommer åt Apple-menyn går du vidare genom att utföra följande steg.

• Stäng av datorn.

• Om du inte kunde stänga av Hitta min Mac från Apple-menyn går du till iCloud.com/find på en annan enhet. Välj Alla enheter. Välj den enhet som du vill ta bort. Välj sedan Ta bort från konto.

• Koppla ur strömsladden från både eluttaget och enhetens baksida. Låt strömkabeln vara urkopplad medan enheten repareras.

• Koppla ur alla andra kablar från enheten.

• Rensa och rengör arbetsytan.

• Sätt på en ESD-handledsrem och anslut den till en ordentligt grundad ESD-matta.

Var försiktig

ESD (elektrostatisk urladdning, eller alstring av statisk elektricitet) kan skada elektroniska komponenter.

Tänk på följande när du utför en reparation:

• I den här handboken kan bilder av andra modeller visas men procedurerna är desamma. Se till att du använder rätt verktyg för den modell du reparerar.

• Ta tid på dig. Läs noga igenom alla instruktioner och varningsföreskrifter.

• Magnetisering av skruvmejslar gör det lättare att arbeta med små skruvar.

• Använd endast kaptontejp för att fästa kablarna och hålla dem ur vägen när du tar bort och monterar tillbaka delar.

• Änden på varje flexkabel måste justeras med dess kontakt. Tryck in änden på flexkabeln i kontakten tills den snäpper fast.