Säkerhet för trasigt glas på en iPhone

Varning

iPhone-skärmar och vissa bakstycken är av glas. Glaset kan spricka om iPhone-enheten tappas på hårt underlag, om den utsätts för stötar, slag och tryck eller om den böjs eller vrids. Försök inte att ta bort skärvor av sprucket eller trasigt glas utan skydd.

Verktyg

• Skyddsfodral

• Skärtåliga handskar

• Skyddande skärmfodral

• Uppvärmd skärmficka

• Skyddsglasögon med sidoskärmar

• Dammsugare

Om glaset på iPhone-enheten är trasigt följer du stegen nedan innan du påbörjar en reparation:

1. Ta på dig skyddsglasögon med sidoskärmar och skärtåliga handskar.

2. Använd en dammsugare för att ta bort glasbitarna från arbetsytan och iPhone-enheten.

3. Täck det trasiga glaset med ett skyddande hölje för att undvika glassplitter och förhindra skada. Under varje skydd finns ett släppskikt. Dra försiktigt fram släppskiktet under skyddet samtidigt som du trycker fast skyddet mot höljet.

4. Vik släppskiktet. Använd den glatta sidan av släppskiktet för att trycka fast skyddshöljet på det trasiga glaset och platta ut eventuella luftbubblor.

5. Vänta minst 12 minuter så att skyddshöljet fäster ordentligt på glaset.

6. Om glaset på baksidan är trasigt placerar du iPhone-enheten i den uppvärmda skärmfickan.

Avbryt reparationen om något av följande gäller för iPhone-enheten:

• Det finns inget glas eller inte tillräckligt med glas som skyddshöljet kan fästa på.

• Skyddshöljet fäster inte på iPhone-enheten.

• iPhone-enheten ryms inte i den uppvärmda skärmfickan.

Du hittar servicealternativ påsupport.apple.com/sv-se/repair.