Komma åt Kontrollcenter på din iPhone

Kontrollcenter ger dig direkt åtkomst till de saker du gör mest. Du kan använda Kontrollcenter till att snabbt ta en bild, aktivera wifi, styra din Apple TV och mycket mer.

Så öppnar och stänger du Kontrollcenter

Sättet du öppnar och stänger Kontrollcenter på beror på den typ av enhet du har. Hitta din modell av enhet nedan och följ sedan stegen. Du kan också läsa om hur du öppnar Kontrollcenter på din iPad.

iPhone X och senare

• Öppna Kontrollcenter genom att svepa nedåt från skärmens övre högra hörn.

• Du stänger Kontrollcenter genom att svepa uppåt från skärmens nederkant eller trycka på skärmen.

ios-17-iphone-15-pro-open-control-center-animation

Om du sveper för nära mitten högst upp på skärmen kan det hända att du öppnar Notiscenter istället för Kontrollcenter.

iPhone SE och iPhone 8 och tidigare

• Öppna Kontrollcenter genom att svepa uppåt från nederkanten av valfri skärm.

• Du stänger Kontrollcenter genom att trycka högst upp på skärmen eller trycka på hemknappen.

ios-17-iphone-se-control-center-animation

Så här anpassar du inställningarna

Behöver du snabbt ändra ljusstyrkan på din bildskärm, eller ändra volymen? Du kan anpassa inställningarna i Kontrollcenter för att komma till dina appar, inställningar och funktioner med bara några få tryckningar.

Är du osäker på vad du kan kontrollera från Kontrollcenter? Kolla in listan med appar, inställningar och funktioner.