Svindel med App Store- og iTunes-gavekort

Vær oppmerksom på svindel som involverer App Store- og iTunes-gavekort.

En rekke svindelforsøk innebærer at folk blir bedt om å betale over telefonen for skatter og avgifter, sykehusregninger, kausjon, gjeldsinnsamling og regninger. Flere metoder brukes for å gjennomføre svindelforsøkene – inkludert gavekort. Vi vil gjøre kundene våre oppmerksomme på disse svindelforsøkene fordi svindlerne noen ganger bruker App Store- og iTunes-gavekort.

Uavhengig av grunnen til betalingen følger svindelen en bestemt formel: Offeret blir oppringt og samtalen fører til panikk og hastverk angående betaling, noe som fører til at offeret kjøper et App Store- og iTunes-gavekort fra det nærmeste utsalgsstedet (matbutikk, elektronikkbutikk osv.). Etter at kortene er kjøpt, blir offeret bedt om å betale ved å dele den 16-sifrede koden som står på baksiden av kortet, med oppringeren.

Det er viktig å være klar over at App Store- og iTunes-gavekort KUN kan brukes til å kjøpe varer og tjenester fra iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music-abonnement eller iCloud-lagringsplass. Hvis du blir bedt om å bruke kortene for betalinger utenfor iTunes Store, App Store, iBooks Store, Apple Music eller iCloud, er du sannsynligvis målet for et svindelforsøk, og du bør umiddelbart rapportere dette til lokalt politi i tillegg til Forbrukerrådet.

Du må aldri oppgi sifrene på baksiden av kortet til noen du ikke kjenner. Når svindlerne får disse sifrene, blir pengene på kortet mest sannsynlig brukt før du kan kontakte Apple eller politiet.

Tips for å unngå svindel

• Hvis du IKKE kjøper noe fra iTunes Store, App Store, iBooks Store, et Apple Music-abonnement eller iCloud-lagringsplass, må du IKKE betale med App Store- og iTunes-gavekort. Det finnes ingen andre tilfeller der du blir bedt om å betale med App Store- og iTunes-gavekort.
  • Du må aldri oppgi sifrene på baksiden av kortet til noen du ikke kjenner.
  • Rapporter umiddelbart mistenkte svindelforsøk til lokalt politi i tillegg til Forbrukerrådet.

Kontakt Apple

Hvis du har ytterligere spørsmål, eller har blitt utsatt for svindel tilknyttet App Store- og iTunes-gavekort, kan du kontakte Apple-kundestøtte.