Legg til en e-postkonto på iPhone-, iPad- eller iPod touch-enheten

Du kan konfigurere en e-postkonto i Mail-appen på iOS-enheten på to måter – automatisk eller manuelt. Finn ut hvilket alternativ som er best for deg.

Konfigurer automatisk hvis du bruker en populær e-postleverandør

Hvis du bruker en e-postleverandør som iCloud, Google, Microsoft Exchange eller Yahoo, kan Mail automatisk konfigurere e-postkontoen din med bare e-postadressen og passordet ditt. Slik gjør du det:

1. Gå til Innstillinger > Mail, og trykk deretter på Kontoer.

Gå til Innstillinger > Mail for å starte automatisk konfigurering av e-postkontoen din på iPhone.
  2. Trykk på Legg til konto, og velg e-postleverandøren din.

3. Skriv inn e-postadressen og passordet.

4. Hvis du ser Neste, trykker du på Neste og venter på at Mail skal bekrefte kontoen din.

5. Hvis du ser Lagre, trykker du på Lagre.

Finn ut hvilken oppført e-postleverandør som samsvarer med e-postkontoen din

Konfigurer manuelt når du velger Annet for mindre e-postleverandører

Hvis du må konfigurere e-postkontoen din manuelt, må du sørge for at du vet e-postinnstillingene for kontoen din. Hvis du ikke kjenner dem, kan du slå dem opp eller kontakte e-postleverandøren din. Deretter følger du denne fremgangsmåten:

1. Gå til Innstillinger > Mail, og trykk på Kontoer.

2. Trykk på Legg til konto, trykk på Annet, og trykk så på Legg til Mail-konto.

3. Oppgi navnet ditt, e-postadressen din, passordet ditt og en beskrivelse av kontoen.

På iPhone må du skrive inn kontoinformasjonen manuelt hvis du skal konfigurere en konto fra en mindre e-postleverandør.
  4. Trykk på Neste. Mail vil prøve å finne e-postinnstillingene og fullføre kontokonfigureringen. Hvis Mail finner e-postinnstillingene dine, trykker du på Ferdig for å fullføre kontokonfigureringen.

Hvis Mail ikke finner kontoinnstillingene automatisk

Hvis Mail ikke kan finne e-postinnstillingene dine, må du oppgi dem manuelt. Trykk på Neste, og deretter følger du denne framgangsmåten:

1. Velg IMAP eller POP for den nye kontoen. Hvis du ikke er sikker på hvilken du skal velge, tar du kontakt med e-postleverandøren.

2. Oppgi informasjonen for Innkommende e-postserver og Utgående e-postserver. Trykk deretter på Neste. Hvis du ikke har denne informasjonen, kan du prøve å finne den.

Hvis Mail ikke finner e-postkontoinnstillingene, kan du skrive inn informasjon som Vertsnavn manuelt under konfigurasjonen.
  3. Hvis e-postinnstillingene er riktige, trykker du på Lagre for å fullføre. Hvis e-postinnstillingene ikke er riktige, vil du bli bedt om å redigere dem.

Hvis du fremdeles ikke kan konfigurere e-postkontoen din eller lagre e-postinnstillingene, tar du kontakt med e-postleverandøren din.

Gjør mer med Mail

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.