Konfigurer og bruk Apple Studio Display

Finn ut hvordan du konfigurerer og bruker Studio Display med Mac eller iPad.

Bildet har ingen alternativ tekst

Studio Display har en 27-tommers 5K Retina-skjerm med lysstyrke på 600 nit, stort fargerom (P3) og støtte for 1 milliard farger. Studio Display har også et 12 MP ultravidvinkelkamera med I fokus, mikrofoner i studiokvalitet og et lydsystem med seks høyttalere med støtte for romtilpasset lyd. Skjermen har én Thunderbolt-port som gir lading på opptil 96 W til bærbare Macer eller iPader og tre USB-C-porter for tilkobling av andre enheter og tilbehør.

Integrasjonen med macOS og iPadOS gjør at du kan kontrollere lysstyrken og volumet, og du kan bruke det store utvalget av innebygde referansemoduser i macOS for å angi fargerom og andre skjerminnstillinger.

Kontroller kompatibiliteten

Studio Display krever en Mac med en Thunderbolt 3- eller Thunderbolt 4-port som kjører macOS 12.3 eller nyere, eller en iPad Pro eller iPad Air med en USB-C-port som kjører iPadOS 15.4 eller nyere.

Kompatible Mac- og iPad-modeller

Studio Display støtter en oppløsning på 5120 x 2880 på følgende enheter:

Koble til skjermen

Koble den medfølgende Thunderbolt-kabelen til Thunderbolt-porten på skjermen og til en Thunderbolt 3-, Thunderbolt 4- eller USB-C-port på Macen eller iPaden.

Studio Display har ingen knapper og blir automatisk slått på når du kobler den til strøm og til Macen eller iPaden.

Juster stativet

Studio Display har et innebygd stativ. Avhengig av stativet ditt kan du vippe skjermen eller vippe skjermen og justere høyden på den.

Hvis Studio Display leveres med en VESA-monteringsadapter, kan du montere den i liggende eller stående retning. macOS justerer automatisk vindus- og skjermretningen.

Hvis du ønsker et annet alternativ etter kjøp, kan du bytte Studio Display-stativet eller VESA-monteringsadapteren i en Apple Store-butikk, hos en Apple-autorisert tjenesteleverandør eller hos en uavhengig reparasjonsleverandør, med forbehold om et dele- og servicegebyr.

Bruk kameraet på Studio Display med Mac

Når du kobler Studio Display til Macen, kan du bruke 12 MP ultravidvinkelkameraet med I fokus i FaceTime og andre apper. Finn ut hvordan du bruker I fokus med Studio Display.

Bruk referansemoduser i macOS

For profesjonelle arbeidsflyter på Mac, f.eks. videoredigering eller fotografering, kan du velge mellom en rekke referansemoduser som passer for ulike produksjonsmiljøer. Hver referansemodus justerer fargerom, hvitpunkt, gamma og lysstyrke på skjermen for å matche produksjonskravene for HD-video, SD-video og andre medietyper. Finn ut hvordan du velger referansemoduser i macOS. Avhengig av kravene til arbeidsflyten kan du også finjustere kalibreringen av skjermen.

Rengjøring av skjermen

Hvis skjermen har glass med nanotekstur, må du bruke pussekluten som fulgte med skjermen for å rengjøre glasset med nanotekstur. Hvis skjermen har standard glass, kan du se hvordan du rengjør den.