Varsling om hjertehelse på Apple Watch

Du kan aktivere varslinger fra Puls-appen på Apple Watch, slik at du får varsler hvis du har høy eller lav puls, eller uregelmessig hjerterytme.

En Apple Watch som viser en Høy puls-varsling

Varsling om høy eller lav puls

Hvis pulsen din forblir over eller under et valgt antall slag per minutt (BPM), kan Apple Watch varsle deg. Disse varslingene er bare tilgjengelige på Apple Watch Series 1 eller nyere for alderen 13 år og oppover.

Du kan slå på pulsvarslinger første gang du åpner Puls-appen på Apple Watch, eller når som helst senere på iPhone:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone.
  2. Trykk på Min Apple Watch-fanen og deretter på Hjerte.
  3. Trykk på Høy puls, og velg antall slag pr. minutt.
  4. Trykk på Lav puls, og velg antall slag pr. minutt.

Varslinger om uregelmessig hjerterytme

Funksjonen for varsling om uregelmessig hjerterytme på Apple Watch sjekker av og til hjerteslagene dine for å se etter uregelmessig hjerterytme som kan være tegn på atrieflimmer (AFib). Finn ut hvordan du aktiverer varsling om uregelmessig hjerterytme. Varsling om uregelmessig hjerterytme er for øyeblikket bare tilgjengelig i enkelte land og regioner. Du kan også finne din versjon av funksjonen for varsling om ujevn hjerterytme.

Dette må du gjøre for å aktivere varsling om uregelmessig hjerterytme

Hjerteinnstillinger på iPhone.

Slik aktiverer du varsling om uregelmessig hjerterytme

1. Sørg for at programvaren på iPhone og Apple Watch er oppdatert.
  2. Åpne Helse-appen på iPhone.
  3. Trykk på Bla gjennom-fanen, og gå deretter til > Varslinger om uregelmessig hjerterytme.
  4. Når det er aktivert, kan du slå varslinger om uregelmessig hjerterytme av og på i Apple Watch-appen på iPhone: Åpne Apple Watch-appen, trykk på Min klokke-fanen og gå til Hjerte > Uregelmessig hjerterytme.

Hva gjør du når du får et varsel?

Hvis du mottar et varsel, har funksjonen for varsling om uregelmessig hjerterytme på Apple Watch identifisert en uregelmessig hjerterytme som tyder på AFib, og bekreftet den gjennom flere avlesninger.

Hvis du ikke har fått diagnosen AFib av legen, bør du snakke med legen din. Hvis du har fått diagnosen AFib av en lege, kan du se hvordan du bruker Atrieflimmerhistorikk på Apple Watch.

Slik fungerer varslinger for uregelmessig hjerterytme

Funksjonen for varsling om uregelmessig hjerterytme på Apple Watch sjekker av og til hjerteslagene dine for å se etter uregelmessig hjerterytme som kan være AFib. Dette skjer som oftest når du er i ro, for å sikre en mer nøyaktig avlesning. Antall avlesninger som gjøres hver dag, og hvor lang tid det går mellom hver avlesning, varierer etter hvor aktiv du er.

Om AFib

AFib er en vanlig form for ujevn hjerterytme der forkamrene ikke slår i samme takt som hjertekamrene.

Ifølge den amerikanske folkehelseetaten CDC er omtrent 2 % av alle amerikanere under 65 år og 9 % av alle amerikanere over 65 år rammet av AFib. Uregelmessigheter i hjerterytmen blir mer vanlig når man blir eldre. Enkelte personer med AFib opplever ingen symptomer. Andre opplever symptomer som for eksempel raske hjerteslag, hjertebank, utmattelse og kortpustethet.

AFib er en kronisk sykdom, men varigheten av episodene kan endre seg over tid. Personer med AFib lever ofte sunne og aktive liv. Hvor ofte AFib oppstår kan potensielt reduseres med jevnlig trening, sunn mat, sunn vekt og behandling av andre medisinske tilstander som kan forverre AFib. Uten behandling kan AFib føre til hjertesvikt eller blodpropp, som igjen kan føre til slag. AFib kan håndteres gjennom legebehandling og medisiner. Tidlig diagnose og behandling kan hindre slike komplikasjoner.

Dette bør du vite

• Hvis Spareblussmodus er slått på, mottar du ikke varslinger om høy eller lav puls eller uregelmessig hjerterytme. Finn ut mer om Spareblussmodus.
  • Apple Watch kan ikke oppdage hjerteinfarkt. Hvis du opplever brystsmerter, trykk, sammensnøring eller det du tror er et hjerteinfarkt, må du ringe nødnummeret med det samme.
  • Funksjonen for varsling om uregelmessig hjerterytme på Apple Watch leter ikke kontinuerlig etter AFib. Dette betyr at Apple Watch ikke kan oppdage alle tilfeller av AFib, og personer som har AFib, blir kanskje ikke varslet om det.
  • Hvis du ikke føler deg frisk, bør du snakke med legen din, selv om du ikke får noe varsel. Symptomer som raske, bankende eller dirrende hjerteslag, svimmelhet eller besvimelse kan være tegn på en alvorlig medisinsk tilstand.
  • Ikke endre medisineringen din uten å snakke med en lege.
  • I noen tilfeller kan varsler vise til uregelmessige hjerterytmer som ikke er assosiert med AFib.