Utgivelsesmerknader for GarageBand for macOS

Les om den nyeste og tidligere versjoner av GarageBand for macOS.

Dette er nytt i GarageBand 10.4.11

• Denne oppdateringen inneholder stabilitetsforbedringer og feilrettinger og anbefales for alle brukere.

Tidligere versjoner

GarageBand 10.4.10

Redigering

• Toneanslagsjusteringer i Pianorull fungerer nå pålitelig i alle utvalgte regioner.

• Noter er nå kvantisert til forventet verdi på fanen Pianorullnoter.

Flex Time

• Lyd kvantisert til lave verdier, for eksempel en fjerdedelsnote, justeres nå riktig i tid.

MIDI

• Løser et problem med enkelte keyboardkontrollere der MIDI-noter kan henge seg opp hvis glidebryteren Keyboardfølsomhet i Smart Controls justeres fra standardposisjonen.

Smart Controls

• Smart Controls for vintageorgelet forblir nå pålitelig synlige når du spiller på instrumentet.

GarageBand 10.4.9

Stabilitet og pålitelighet

• Løser et problem der GarageBand kunne avsluttes uventet ved åpning av Lær å spille-leksjoner eller Akkordtrener.

Tilgjengelighet

• Forbedrer stabiliteten når du bruker VoiceOver med GarageBand.

• Alle programtillegg er nå tilgjengelige når de åpnes i kontrollvisning.

• Kontrollvisningen er nå tilgjengelig for programtilleggene Amp Designer og Bass Amp Designer, som gir Voice Over-kontroll over disse to tilleggene.

Programtillegg

• Harmonics-knappen i Vintage B3-instrumentet fortsetter nå å fungere etter bytting til en annen effekt.

• Programtillegg åpnes nå pålitelig i kontrollvisning når innstillingen «Åpne tillegg i Kontroller-visning som standard» er aktivert.

Flex Time

• Knappen Vis/skjul Flex deaktiverer ikke lenger Flex-modus.

Drummer

• Følgemodus for Drummer fungerer nå med spor som inneholder opptak.

Automatisering

• Løser et problem der oppretting av automatisering i øvre eller nedre kant av mastersporet med blyantverktøyet kan føre til at uventede automatiseringspunkter opprettes

Deling og eksport

• Filnavnet for eksporterte sanger inneholder nå minuttet da filen ble opprettet.

Logic Remote

• GarageBand åpner ikke lenger Lagre-vinduet hver gang en sang lagres med Logic Remote

Generelt

• Løser et problem der å klikke på en mal i panelet Nytt prosjekt kan føre til at visningen uventet ruller til bunnen.

• Bytting av lydutgangsenhet bytter ikke lenger også lydinngangsenhet.

• Nedlasting av en Lær å spille-leksjon avbryter ikke lenger en annen pågående leksjonsnedlasting.

• Glidebryteren Keyboardfølsomhet beholder nå verdien når du bytter mellom spor.

GarageBand 10.4.8

• Denne oppdateringen inneholder viktige sikkerhetsrettelser og anbefales for alle brukere.

GarageBand 10.4.7

Tilgjengelighet

• VoiceOver kunngjør nå statusen til mono/stereo-velgeren i Smart Controls-inspektøren på riktig måte.

• Den andre, overflødige knappen for Tastaturfølsomhet i Smart Controls er ikke lenger til stede når du bruker VoiceOver.

Ytelse

• GarageBand går ikke i lås på Gitartime-siden hvis siden er åpen og en tilkoblet Apogee Hype MiC kobles fra.

Programtillegg

• Intel Audio Unit-programtillegg lastes nå inn og fungerer som forventet.

Importer

• Lyd fra Taleopptak kan nå dras direkte til spor i GarageBand.

Eksporter/Bounce

• Hvis du utfører Bounce and Replace All Tracks (Bounce og erstatt alle spor) med alternativet Include Automation (inkluder automatisering) deaktivert, blir ikke lenger sporbaserte automatiseringer på destinasjonssporene dempet.

Generelt

• Opptak av MIDI over et eksisterende område i Replace (erstatt)-modusen fjerner ikke lenger lyd fra andre spor på samme posisjon på tidslinjen.

• Toneskyveknappen for metronomen har nå mer konsekvent kontroll for nyopprettede prosjekter.

• Opptaksinnstillingen for overlappende områder tilbakestilles ikke lenger til Merge (slå sammen) når GarageBand startes på nytt.

• Volumskyveknappen forblir nå synlig og funksjonell for alle sporhodebredder.

• Når du tar opp MIDI over et eksisterende MIDI-område i Replace-modus (erstatt-modus), er det eksisterende MIDI-opptaket ikke lenger uventet hørbart.

GarageBand 10.4.6

Nye funksjoner/forbedringer

• Du kan nå bruke tastekommandoer til å velge Gå til venstre indikator og Gå til høyre indikator for å navigere i et låtprosjekt.

• Hvis du vil ha informasjon om sikkerhetsinnholdet i Apple-programvareoppdateringer, kan du gå til dette nettstedet: https://support.apple.com/HT201222.

Stabilitet/pålitelighet

• GarageBand avsluttes ikke lenger uventet når du deler til SoundCloud.

Tilgjengelighet

• VoiceOver kunngjør nå statusen til opptaksknappen på riktig måte.

Programtillegg

• Lydenheter som bruker PACE-kopieringsbeskyttelse, fungerer nå i GarageBand.

• Grafen i Channel EQ viser nå effekten av den generelle «Gain»-innstillingen.

Flex

• Tastekommandoen Vis/skjul Flex fungerer nå som forventet.

Smart Controls

• Smart Controls i et låst spor vises nå umiddelbart som aktive når sporet er låst opp.

Importer

• Filer kan nå dras direkte fra Musikk til GarageBand.

MIDI-kontroller/Control Surfaces (MIDI-kontroller/styreflater)

• Lua-skript for eksterne MIDI-kontrollere fortsetter nå å fungere når Logic Remote er koblet til GarageBand.

Redigering

• Notater-fanen i Pianorull beholder nå endringene i Kvantisering-verdien når en sang lagres, lukkes og deretter åpnes på nytt.

GarageBand 10.4.5

Tilgjengelighet

• VoiceOver kunngjør nå statusen til kontrollene i GarageBand-valgvinduet som forventet.

Programtillegg

• Programtillegg som bruker PACE-kopieringsbeskyttelse, fungerer nå som de skal i GarageBand.

• Verdiene til Alchemy-synthkontrollene oppdateres nå når kontrollene justeres.

Redigering

• Når størrelsen på Smart Controls eller redigeringsvinduet endres, mister ikke lenger de valgte sporene fokus.

• Du kan nå velge «Ingen» i Artikulasjonssett-lokalmenyen.

Angre

• Angre fungerer nå etter endring av Kvantisering-verdien i Pianorull-inspektøren.

Generelt

• Det er nå enklere å endre størrelse på redigeringsvinduene.

• Løser et problem der GarageBand noen ganger viser en tom oppstartsskjerm ved oppstart.

GarageBand 10.4.4

Nye funksjoner

• Åtte produsentpakker med royaltyfrie lyder fra dagens største hitmakere, inkludert Boys Noize, Mark Lettieri, Mark Ronson, Oak Felder, Soulection, Take A Daytrip, Tom Misch og TRAKGIRL.

• Blant lydpakkene finner du slap house, moderne ambient og en samling med 808 trommesett, basstoner og looper.

• Legger til totalt 2800 looper, 50 trommesett og 120 effektoppsett.

Stabilitet og pålitelighet

• GarageBand henger ikke lenger hvis Lær å spille-vinduet åpnes mens det ikke er noen nettverksforbindelse.

Ytelse

• GarageBand viser ikke lenger en roterende ventemarkør når du drar looper inn i et spor fra Finder.

Sampler

• Forekomster av Sampler i sanger laget i GarageBand for iOS og iPadOS lastes nå på riktig måte når sangen åpnes i GarageBand for macOS.

Innhold

• Effekter for programvareinstrument kan nå filtreres etter navnet på lydpakken i effektoppsettbiblioteket.

Automatisering

• Vis/skjul automatisering-knappen fungerer nå som den skal, selv om det ikke er noen eksisterende automatiseringspunkter på sporet.

• Regionbasert automatisering i Pianorull-redigereren er nå nedtonet når automatisering er deaktivert.

Lær å spille

• Løser et problem der artistleksjoner kanskje ikke spiller av lyd når en grunnleggende leksjon har blitt åpnet og spilt av først.

Angre

• Hvis du erstatter en filmfil og deretter utfører Angre, beholdes ikke lenger lyden fra filmen du erstattet.

Control Surfaces (Styreflater) og MIDI-kontrollere

• GarageBand har nå LUA-skriptstøtte for utviklere av tredjeparts MIDI-kontrollere.

Generelt

• GarageBand viser ikke lenger en varselmelding om tilgjengelighetshendelse når du bruker VoiceOver til å trykke på en tangent på Pianorull-keyboardet.

• Masterekko-knappen blinker ikke lenger uventet når du klikker på Master-knappen.

• MIDI Sustain-hendelser reagerer nå riktig når du starter spillehodet i en hvilken som helst plassering på tidslinjen.

GarageBand 10.4.3

GarageBand 10.4.2

Tilgjengelighet

• Programtillegg kan nå åpnes i Kontroller-visningen, noe som gjør funksjonene i programtilleggene tilgjengelige mens du bruker VoiceOver.

Redigering

• Områdeoverskriften i Audio Editor (Lydredigering) oppdateres nå riktig når et spor dempes.

Innhold

• Lyder fra 808 Bass-samlingen høres nå ut og spilles av som de skal.

Generelt

• I Område-fanen i Audio Editor (Lydredigering) vises Time Quantize (Tidskvantisering) for lydområder som forventet etter at en opptaksmappe er valgt bort og deretter valgt på nytt.

GarageBand 10.4.1

Nye funksjoner og forbedringer

• Ny, forbedret design på macOS Big Sur.

• Forbedret ytelse på Mac-maskiner med Apple-chip.

• Muligheter for å tilpasse områdefargene i spor.

• Lagt til 1800 Apple Loops innenfor ulike sjangre, blant annet Hip-Hop, Chill Rap, Future Bass, New Disco og Bass House.

• Lagt til over 190 effektoppsett samt 50 vintage-trommesett og moderne trommesett.

Stabilitet og pålitelighet

• Løst problemet med at GarageBand kunne fryse da du dro i den øverste kanten av Smart Controls-skjermen.

Ytelse

• Når GarageBand er åpen på en ekstern skjerm, vises appen nå umiddelbart når du avslutter fullskjermmodus.

Tilgjengelighet

• Nå hører du et lydsignal i VoiceOver når du viser eller skjuler mastersporet.

• Nå hører du et lydsignal i VoiceOver når du viser eller skjuler Automatisering.

• Nå hører du et lydsignal i VoiceOver når du viser eller skjuler biblioteket.

• Nå hører du et lydsignal i VoiceOver når du viser eller skjuler hjelpelinjer.

• Nå hører du et lydsignal i VoiceOver når du slår Lås til rutenettet av og på.

• Nå hører du et lydsignal i VoiceOver når du zoomer.

Apple Loops

• Transposisjon fungerer nå som det skal etter at du drar en Apple Loop til en tom del av Spor-området.

• Nå kan du lage Apple Loops basert på områder også når slutten av området er nær slutten av sangen.

Flex Time

• Når kvantisering er aktivert for et lydområde, angis 100 automatisk for «Styrke»-innstillingen.

Smart Controls

• Nå fungerer valg av en annen fane i en Smart Control-skjerm med to faner som det skal.

Programtillegg

• Nå vises riktig lengde på romklang for forekomster av Space Designer som nylig er lagt inn.

• Hvis du drar et programtillegg til en ny posisjon eller en tom plass, tilbakestilles tilpassede innstillinger ikke lenger til standardinnstillingen.

Importer

• Nå viser GarageBand et varsel når du importerer en lydfil uten tempoinformasjon.

• Nå viser GarageBand en dialogrute når du importerer en lydfil med tempoinformasjon i et tomt prosjekt.

Generelt

• CAF-filer basert på taleopptak som er delt til Finder eller Mail, åpnes nå på riktig måte i GarageBand.

• I «Create Takes» (Nye opptak)-modusen i GarageBand vises ikke lenger feilmeldingen «Circular Structure» (Sirkelstruktur) hvis du tar opp MIDI over en eksisterende opptaksmappe som er dekket av et annet område.

• Kvantiseringsmenyen forblir nå synlig etter at du har slått Flex Time av og deretter på igjen.

• Nivåmålerne for mastervolumet på kontrollinjen fortsetter nå å fungere etter at «Mono» er angitt for det utgående lydsignalet.

• Hvis du lagrer en sang som inneholder en film, viser GarageBand ikke lenger en dialogboks med spørsmål om du vil erstatte filmfilen.

• Hvis du importerer en lydfil i en sang, og denne lydfilen har samme navn som en eksisterende fil, overskrives ikke lenger den eksisterende filen.

GarageBand 10.3.5

• Denne oppdateringen inneholder stabilitetsforbedringer og feilrettinger.

GarageBand 10.3.4

GarageBand 10.3.3

Nye funksjoner/forbedringer

• Med loopnavigering kan du nå filtrere etter looptype.

Stabilitet/pålitelighet

• GarageBand avsluttes ikke lenger uventet når leksjonen «Intro to Guitar» (Introduksjon til gitar) åpnes for andre gang i den samme «Learn to Play» (Lær å spille)-økten.

Redigering

• Tangentene i Pianorull har nå riktig størrelse.

Generelt

• Åpne, systembaserte vinduer i GarageBand bytter nå umiddelbart mellom lys og mørk modus når modusen endres i Systemvalg.

• Inngangsnivåmåleren fungerer nå med konfigurasjonsvinduet for Lær å spille.

GarageBand 10.3.2

Ytelse

• GarageBand fryser ikke lenger når brukere åpner Lydbibliotek, Notatblokk, Loopnavigering eller Medienavigering mens Smart Controls er åpne.

Lydbibliotek

• Når du åpner GarageBand på en Mac der lydbiblioteket er flyttet ved hjelp av Logic Pro eller MainStage, og den eksterne stasjonen med biblioteket ikke er tilkoblet, viser GarageBand nå en dialogboks med en melding om at stasjonen må kobles til for at du skal få tilgang til lyder.

• Nå er det mulig å installere lydbiblioteket på nytt i GarageBand etter at biblioteket er flyttet i Logic Pro eller MainStage, og deretter koble fra den eksterne stasjonen med biblioteket.

• Impulsrespons-filer for tradisjonelle kinesiske og japanske instrumenter har nå riktig plassering når prosjekter i GarageBand for iOS åpnes på macOS.

Lær å spille

• Tuning Hint (stemmingstips)-vinduet åpnes nå i Lær å spille-leksjoner med alternative stemminger.

• Akkorder vises nå på riktig sted i Akkordtrener.

• Akkordtrener gir igjen synlige tilbakemeldinger på om du spiller akkordene feil eller riktig.

Generelt

• GarageBand støtter nå flytt og slipp fra Taleopptak.

• Smart Controls-inspektøren vises nå riktig i nye prosjekter.

• LCD-skjermen oppdateres nå automatisk slik at den gjenspeiler «Angre»- eller «Utfør likevel»-kommandoer for endringer av tonearten.

• GarageBand-vinduet er nå synlig etter at fullskjermmodus avsluttes.

• Nå er det mulig å plassere markøren for slutten av sangen med større nøyaktighet.

GarageBand for macOS 10.3.1

• Løst et problem med at tredjeparts Audio Units- og PlatinumVerb-programtillegget ikke var tilgjengelig.

GarageBand for macOS 10.3

Nye funksjoner og forbedringer

• To nye trommeslagere som spiller roots- og jazzinspirert med visper.

• Over 20 kostnadsfrie artistleksjoner du kan laste ned, der du lærer å spille populære sanger på piano og gitar – veiledet av artistene som gjorde sangene berømte.

• 1000 nye elektroniske og urbane looper innenfor Reggaeton, Future Bass og Chill Rap.

• 400 dyre-, transport- og stemmelydeffekter. Finn ut hvordan du laster ned de nye lydene.

• Spill og ta opp tradisjonelle instrumenter fra Fastlands-Kina og fra Japan med guzcheng, koto og taikotrommer.

• Legg til klassiske lyder i sangene dine med fem Vintage Mellotron-effektoppsett.

• Oppdatert kompatibilitet med GarageBand for iOS.

Stabilitet og pålitelighet

• GarageBand avsluttes ikke lenger uventet når du laster inn bestemte effektoppsett opprettet i Logic Pro.

Redigering

• MIDI Pan-data kan nå redigeres i GarageBand.

• Hjelp-etiketten for markeringsverktøyet viser nå den samlede lengden på det gjeldende utvalget i tillegg til start- og sluttposisjonen.

• Nå kan automatisering redigeres trinnvis i Pianorull-redigereren ved å trykke på Kommando-Tilvalg.

Tilgjengelighet

• VoiceOver annonserer nå sportypen som er valgt i Nytt spor-dialogruten.

• VoiceOver leser nå opp navnene på sporene når du samhandler med områdene i Spor-delen.

Programtillegg

• Størrelsen på programtilleggsvinduene endres ikke lenger uventet når du bytter til forhåndsinnstillinger som inneholder flere eller færre kontroller.

Flex

• Når du slår på «Følg tempo og tonehøyde» i Område-redigereren, aktiveres også Flex i Spor-redigereren hvis denne ikke allerede er aktivert.

Generelt

• GarageBand holder ikke lenger toner uventet ved bruk av Musikktaster.

• Metronomvolumet og -tonehøyden kan justeres i GarageBand-innstillingene.

• LCD-skjermen i GarageBand viser igjen millisekunder.

• Masterekko- og Masterromklang-innstillingene for omgåelse lagres nå i GarageBand-prosjekter.

• Hvis du angrer handlingen etter at du har endret tonearten i et prosjekt, går Apple Loops nå tilbake til den opprinnelige tonearten.

• Programvareinstrument-spor reagerer nå som de skal på MIDI-inndata når Sporlås er slått av.

• Nå kan du gjøre lydopptak under avspilling.