Bruk bevegelser, sveip og trykk for å navigere på iPhone 13 og andre modeller som har Face ID

Bruk bevegelser på iPhone med Face ID for å raskt navigere, multitaske, justere innstillinger og få tilgang til alt du bruker mest.

Finn ut hvilke iPhone-modeller som har Face ID.

Lær deg det grunnleggende

Sideknappen er plassert på motsatt side av volumknappene. Bruk sideknappen til å slå på iPhone, sette den i dvale, bruke Siri eller Apple Pay med mer.

Slå enheten av eller på

For å slå enheten på holder du inne sideknappen til du ser Apple-logoen.

For å slå den av holder du inne sideknappen og én av volumknappene samtidig til du ser skyveknappen, og deretter skyver du for å slå av.

Vekk enheten og sett den i dvale

Løft for å vekke eller trykk for å vekke en iPhone.

Trykk på sideknappen for å sette iPhone i dvale.

Bruk Siri

Si «Hei, Siri». Eller hold inne sideknappen.

Installer apper

Når du har trykket for å laste ned en app i App Store, dobbeltklikker du raskt på sideknappen for å installere den.

diagram som viser volum- og sideknappene på iPhone 12 Pro

Bruk Apple Pay

For å autentisere kjøp med Apple Pay ved bruk av Face ID dobbeltklikker du på sideknappen, og deretter ser du på iPhone.

Bruk bevegelser for å komme deg dit du skal

For å oppnå en ubrutt overflate har Hjem-knappen blitt erstattet med nye måter å navigere på.

Lås opp enheten og gå til Hjem-skjermen

For å låse opp iPhone med Face ID ser du på iPhone, og deretter sveiper du opp fra bunnen av låseskjermen. Eller hvis iPhone ligger på bordet eller en annen flat overflate, kan du løfte eller trykke på den for å vekke den.

For å gå til Hjem-skjermen kan du når som helst dra opp fra bunnen av skjermen.

Sveiping opp fra bunnen av skjermen på en iPhone med Face ID

Fleroppgaver

skjerm som viser fleroppgaver på iPhone 12 Pro

Dra opp fra bunnen av skjermen og hold. Hvis du har en app åpen, sveiper du til høyre langs bunnen av skjermen for å bytte til en annen app.

Finn widgeter

skjerm som viser widgeter på iPhone 12 Pro

For å se informasjon fra appene du har lagt til i widgeter, sveiper du til høyre på Hjem-skjermen eller låseskjermen for å gå til dagsoversikten. Du finner også widgeter på Hjem-skjermen hvis du la dem til der.

Søk

skjerm som viser søk på iPhone 12 Pro

For å finne noe på enheten eller på nettet raskt drar du ned fra midten av skjermen.

Åpne Kontrollsenter

For raskt å justere innstillinger og apper i Kontrollsenter sveiper du ned fra øverst til høyre på skjermen.

Sveiping ned fra øvre høyre hjørne av skjermen på iPhone

Se varslinger

skjerm som viser varslinger på iPhone 12 Pro

For å se varslingene dine, for eksempel anrop, påminnelser og meldinger, sveiper du ned fra toppen av skjermen.

Få rask tilgang

skjerm som viser at rask tilgang brukes på iPhone 12 Pro

For å få rask tilgang til elementer øverst på skjermen drar du ned fra bunnen av skjermen. Eller dra opp og ned raskt fra bunnen av skjermen.*

*Denne funksjonen er slått av som standard. For å slå på funksjonen går du til Innstillinger > Tilgjengelighet > Touch, og deretter slår du på Rask tilgang.