Typer trening på Apple Watch

Finn ut mer om treningstypene du kan bruke når du registrerer treningen din med treningsappen på Apple Watch.

Gange

Velg Gange innendørs når du går på tredemølle eller går innendørs, for eksempel på en innendørsbane eller i et kjøpesenter. For å forbedre nøyaktigheten for tempo og distanse for Gange innendørs må du bruke Trening-appen i minst 20 minutter med gange utendørs for å kalibrere klokken. For Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å utføre kalibreringen.

Velg Gange utendørs for aktiviteter som å gå på bane eller i parken. Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, må du kanskje ta med deg iPhone for å registrere bestemte målinger:

• Tempo og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å registrere disse målingene og vise et kart over gåturen din i treningssammendraget på iPhone. Når du har med deg iPhone, bruker klokken GPS fra iPhone for å spare strøm. For å få en mest mulig nøyaktig GPS bør du holde iPhone i hånden eller ha den i et armbånd eller hoftebelte. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å få GPS. Hvis du har Apple Watch Series 1 eller eldre og vil legge igjen iPhonen hjemme, kan du likevel spore tempo og distanse for treningsøkten ved å bruke klokkens innebygde akselerometer. For å forbedre nøyaktigheten for disse målingene må du ha med deg iPhone i minst 20 minutter med gange utendørs, mens du bruker Trening-appen, for å kalibrere klokken.

• Høyde: Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å registrere denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Finn ut hvordan du kalibrerer Apple Watch.

Løping

Velg Løping innendørs når du løper på tredemølle eller løper innendørs. For å få mer nøyaktig tempo og distanse ved Løping innendørs må du først bruke Trening-appen mens du løper utendørs i minst 20 minutter for å kalibrere klokken. For Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å utføre kalibreringen.

Velg Løping utendørs for aktiviteter som løping på bane, sti eller vei. Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, må du kanskje ta med deg iPhone for å registrere bestemte målinger:

• Tempo og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å registrere disse målingene og vise et kart over løpeturen din utendørs i treningssammendraget på iPhone. Når du har med deg iPhone, bruker klokken GPS fra iPhone for å spare strøm. For å få en mest mulig nøyaktig GPS bør du holde iPhone i hånden eller ha den i et armbånd eller hoftebelte. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å få GPS. Hvis du har Apple Watch Series 1 eller eldre og vil legge igjen iPhonen hjemme, kan du likevel spore tempo og distanse for treningsøkten ved å bruke klokkens innebygde akselerometer. For å forbedre nøyaktigheten for disse målingene må du ha med deg iPhone og bruke Trening-appen i minst 20 minutter med løping utendørs for å kalibrere klokken.

• Høyde: Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å registrere denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Med Apple Watch kan du velge hvordan du forbereder deg til et langt løp, som for eksempel en maraton. Se hvilke alternativer du har, nedenfor:

Sykling

Velg Sykling innendørs for aktiviteter som å ta en spinningtime eller sykle på ergometersykkel. Velg Sykling utendørs når du sykler på en sykkel ute.

Avhengig av hvilken Apple Watch-modell du har, må du kanskje ta med deg iPhone for å registrere bestemte målinger:

• Fart og distanse: Apple Watch Series 2 eller nyere har innebygd GPS for å registrere disse målingene og vise et kart over sykkelturen utendørs i treningssammendraget på iPhone. Med Apple Watch Series 1 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere fart og distanse.

• Høyde: Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å registrere denne målingen. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Med watchOS 10 kan du se pedalrytme (RPM), hastighet (MPH) og strøm (watt) i treningsvisningen for innendørs eller utendørs treningsøkter hvis du automatisk kobler til et kompatibelt sykkeltilbehør som har Bluetooth aktivert. Hvis du starter en sykkeløkt fra klokken, vises den også automatisk som en direktesendt aktivitet på iPhone.

Ellipsemaskin

Velg Ellipsemaskin hvis du bruker en ellipsemaskin eller gjør noe lignende.

Roing

Velg Romaskin hvis du bruker en romaskin eller gjør noe lignende.

Trappemaskin

Velg Trappemaskin hvis du bruker en trappemaskin.

Intervalltrening (HIIT)

Velg HIIT hvis du veksler mellom intens trening og kortere perioder hvor du hviler eller henter deg inn. Du kan for eksempel hoppe i tau i 45 sekunder, hvile i 30 sekunder, og repetere dette.

Noen av de uvanlige bevegelsene under HIIT-treningsøkter kan forhindre pulsmålingen. Hvis pulsmåling ikke er tilgjengelig, måles kalorier fortsatt med det innebygde akselerometeret. Hvis du ikke får stabil pulsmåling under HIIT-trening, kan du koble Apple Watch til en Bluetooth-bryststropp.

Fjelltur

Velg Fjelltur for å registrere tempo, distanse, stigning og forbrente kalorier. Du kan se en oversikt i sanntid over hvor høyt du klatrer i løpet av treningsøkten, og total høydeforskjell på slutten av treningsøkten.

Apple Watch Series 3 eller nyere har en innebygd høydemåler for å beregne og vise stigningen, slik at du slipper å ta med deg iPhone når du trener. Med Apple Watch Series 2 eller eldre må du ta med iPhone for å registrere stigningen.

Yoga

Velg Yoga for å registrere alle slags yogaøkter, alt fra restitusjon til Vinyasa flow.

Funksjonell styrketrening

Velg Funksjonell styrketrening når du utfører dynamiske styrkesekvenser for overkroppen, underkroppen eller hele kroppen, med utstyr som vekter, motstandsbånd og medisinballer eller uten noen form for utstyr.

Dans

Velg Dans når du danser for å trene, enten stilen er kardiodans, kardio latin, hiphop eller Bollywood.

Nedtrapping

Velg Nedtrapping etter at du har fullført en annen treningsøkt, når du vil fortsette med enkle bevegelser og tøying mens du henter deg inn.

Kjernetrening

Velg Kjernetrening for øvelser som bygger styrke for mage og rygg.

Pilates

Velg Pilates for utstyrs- eller mattebaserte Pilates-øvelser som styrker kjernen og forbedrer den generelle fleksibiliteten din.

Tai Chi

Velg Tai Chi for trening basert på denne kinesiske kampsporten som består av langsomme, meditative bevegelser med hele kroppen.

Svømming

Med Apple Watch Series 2 eller nyere kan du velge Svømming i basseng eller Svømming i åpent vann.* Når treningsøkten starter, låses skjermen automatisk for å unngå at den oppfatter vanndråper som bevisste trykk. Finn ut hvordan du svømmer med Apple Watch og ser treningshistorikken din, inkludert autosett og mellomtider.

Slik måler Apple Watch hver treningsøkt:

• I basseng: Når du starter en treningsøkt, bør du sørge for å angi riktig lengde på bassenget slik at det blir enklere for Apple Watch å måle runder og distanse. GPS brukes ikke når du svømmer i basseng, og vannet kan hindre pulsmålingen, men kalorier, runder og distanse blir fortsatt målt med det innebygde akselerometeret.

• I åpent vann: GPS måler kun distansen hvis du bruker crawle-svømmetak. Vann kan forhindre pulsmålingen, men kalorier måles fortsatt med det innebygde akselerometeret.

Rullestol

Hvis du bruker manuell rullestol, kan du velge mellom Rullestol utendørs i gåtempo og Rullestol utendørs i løpetempo. Du bør velge alternativet som passer best for aktiviteten du gjennomfører, men du trenger ikke å opprettholde et jevnt tempo, og du kan veksle mellom ulike hastigheter i hvert av alternativene. Hvis du velger én for treningsøkter i eller rundt gangfart og en annen for treningsøkter i eller rundt løpefart, blir det enklere å holde orden på treningsøktene dine i Aktivitet-appen.

Slik måler Apple Watch aktiviteten din:

• Apple Watch Series 2 eller nyere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Denne klokken har også innebygd GPS, så du trenger ikke ta med en iPhone i tillegg.

• Apple Watch Series 1 eller tidligere optimaliserer sporing av treningsøkter med utendørs rullestolskyving i gåtempo og løpetempo. Ta med deg en iPhone i tillegg for å se hastighet og distanse.

• Begge typene rullestoltrening måler tid, hastighet, distanse, kalorier og puls. For å måle tid, kalorier og puls for treningsøkter som håndsykling og rullestolbasketball, velger du Annet.

• Begge typene rullestoltrening måler skyving i Aktivitet-appen.

Hvis du ikke ser disse treningsalternativene, kan det hende du må oppdatere informasjonen din:

1. Åpne Watch-appen på iPhone.

2. Trykk på Min klokke-fanen og deretter på Helse.

3. Trykk på Helseprofil.

4. Trykk på Rediger, og deretter trykker du på Rullestol og velger Ja.

5. Trykk på Ferdig.

Multisport

Multisport-økter bytter automatisk mellom svømming, sykling og løping ved hjelp av bevegelsessensorene i Apple Watch, som registrerer treningsmønstre.

Kickboksing

Velg Kickboksing for en treningsøkt for hele kroppen som bidrar til å forbedre kondisjonen, koordinasjonen og balansen med en rekke slag, spark og albueangrep.

Legg til en treningsøkt

Du kan bla gjennom og legge til nye treningsformer i Trening-appen.

1. På Apple Watch åpner du Trening-appen.

2. Bla ned og trykk på Legg til treningsøkt.

3. Trykk på ønsket treningsøkt.

Velg Annet når du ikke finner en type trening som passer. I alle treningsøkter jobber pulsmåleren og bevegelsessensoren sammen for å gi deg nøyaktig måling av prestasjonene dine. Når du bruker Andre, eller en hvilken som helst treningstype som er tilgjengelig i Legg til treningsøkt-delen, får du poeng tilsvarende en rask spasertur når disse sensoravlesningene ikke er tilgjengelige.

Finn ut hvordan du får nøyaktige målinger med Apple Watch, for å sikre at du får mest mulig ut av treningsøkten.

Finn ut mer

* Mobildekningen på Apple Watch-modeller med mobilnett kan påvirkes under treningsøktene Svømming i basseng og Svømming i åpent vann.