Hvis Touch ID ikke fungerer på iPhone eller iPad

Finn ut hva du kan gjøre hvis du ikke kan låse opp iOS-enheten med Touch ID, ikke kan registrere et fingeravtrykk eller blir bedt om å oppgi koden din.

Hvor er Touch ID-sensoren?

Touch ID-sensoren er enten i Hjem-knappen eller – på iPad mini (6. generasjon) og iPad Air (4. og 5. generasjon) – i toppknappen. Når du følger fremgangsmåten under, forteller instruksjonene på skjermen deg hvilken knapp du skal bruke. Hvis du er usikker, kan du se hvilken knapp som gjør hva på iPad.

Følg denne fremgangsmåten. Prøv å bruke Touch ID etter hvert trinn:

1. Sørg for at du har nyeste versjon av iOS eller iPadOS.

2. Kontroller at Touch ID-sensoren og fingeren din er rene og tørre.* Bruk en ren, lofri klut til å tørke bort smuss og annet fra Touch ID-sensoren.

3. Fingeren må dekke Touch ID-sensoren fullstendig og berøre metallringen som går rundt knappen. Du må ikke trykke for raskt eller bevege fingeren mens Touch ID skanner.

4. Hvis du bruker et etui eller et skjermdeksel, må du påse at Touch ID-sensoren eller ringen rundt den ikke er tildekket.

5. Gå til Innstillinger > Touch ID og kode, og sørg for at Lås opp iPhone eller iTunes og App Store er aktivert, og at du har registrert ett eller flere fingeravtrykk.

6. Prøv å registrere en annen finger.

Fungerer det fremdeles ikke?

Hvis de forrige trinnene ikke fungerte, du ser «Mislyktes – kan ikke fullføre konfigureringen av Touch ID» eller én av følgende ting skjer når du går til Innstillinger > Touch ID og kode, tar du med enheten din til en Apple Store-butikk eller Apple-autorisert tjenesteleverandør eller kontakter Apple-kundestøtte:

• Du kan ikke slå på Touch ID

• Touch ID er nedtonet

Hvis du må oppgi koden

Du kan måtte oppgi koden eller Apple-ID-en din i stedet for å bruke Touch ID i disse situasjonene:

• Du har nettopp startet enheten på nytt

• Fingeravtrykket ditt ble ikke gjenkjent fem ganger på rad

• Du har ikke låst opp enheten på mer enn 48 timer

• Du har nettopp registrert eller slettet fingeravtrykk

• Du prøver å åpne Touch ID og kode i Innstillinger-menyen

• Du brukte Nødanrop (SOS).

* Fukt, kremer, svette, olje, kutt eller tørr hud kan påvirke gjenkjenningen av fingeravtrykk. Enkelte aktiviteter kan også midlertidig påvirke om fingeravtrykk gjenkjennes, som trening, dusjing, bading, matlaging eller andre forhold som kan påvirke fingeravtrykket.