Hvis du ser feil 53 når du oppdaterer eller gjenoppretter iPhone eller iPad

Finn ut mer om feil 53 og hva du kan gjøre hvis du ser den på datamaskinen.

Om feil 53

Hvis du prøver å oppdatere eller gjenopprette iPhone eller iPad med macOS Catalina 10.15 eller nyere i Finder, eller i macOS Mojave 10.14 eller eldre, eller en PC med iTunes, får du kanskje feil 53 på datamaskinen.

Apple har sluppet en oppdatering av iOS 9.3 som gjør at alle som har opplevd feil 53 før februar 2016, kan gjenopprette enheten ved hjelp av Mac eller PC. Følg trinnene i denne artikkelen for å gjenopprette enheten din. Hvis du mener at du har betalt for utskifting av en enhet utenom garantien i forbindelse med feil 53, kontakter du Apple-kundestøtte og ber om refusjon.

Dette bør du gjøre

1. Sørg for at Macen har de nyeste programvareoppdateringene. Hvis du bruker iTunes, må du sørge for at enheten har den nyeste versjon av iTunes.

2. Koble enheten til datamaskinen med en USB-kabel.

3. Finn enheten på datamaskinen din.

4. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, klikker du på Oppdater. Datamaskinen kommer til å prøve å installere programvaren på nytt og gjenopprette enheten uten å slette dataene.1

5. Hvis du ikke kommer videre fra Apple-logoskjermen, fremtvinger du omstart2 på enheten din. Når du får muligheten til å gjenopprette eller oppdatere, klikker du på Gjenopprett.

6. Når du ser enhetens velkomstskjerm, følger du trinnene på skjermen for å konfigurere enheten.

7. Hvis Touch ID ikke virket på enheten din før du så feil 53, vil denne funksjonen fortsatt ikke virke etter at du har oppdatert eller gjenopprettet enheten. Kontakt Apple-kundestøtte hvis du har spørsmål om servicealternativer for Touch ID.

Hvis du får feil 53 når du installerer iOS 9.3 eller nyere, må du kontrollere at datamaskinen kan kommunisere med Apples servere, eller prøve en annen datamaskin.

1. Hvis gjenopprettingen ikke fullføres, og du ser en annen feilkode enn feilkode 53, finner du ut hva du skal gjøre her.

2. For å tvinge enheten til å starte på nytt trykker du på både Dvale/vekke-knappen og Hjem-knappen eller sideknappen og holder dem inne til du ser Apple-logoen igjen.