Bruk knappene og skjermen på Apple Watch

Finn ut hvordan du samhandler med Apple Watch ved hjelp av Digital Crown, sideknappen og bevegelser.

Trykk eller vri på Digital Crown

Apple Watch som viser Digital Crown

Finn ut hvordan du bruker Digital Crown hvis du ikke har oppdatert watchOS.

Trykk på sideknappen

Apple Watch som viser sideknappen
  • Trykk for å vise eller skjule kontrollsenteret.

• Trykk og hold for å bruke Nødanrop (SOS).

• Dobbeltklikk for å bruke Apple Pay.

• Trykk og hold inne for å slå klokken på eller av.

Hvis du har Apple Watch Ultra eller nyere, kan du tilpasse handlingsknappen for å få rask tilgang til favorittfunksjonene dine.

Finn ut hvordan du bruker sideknappen hvis du ikke har oppdatert watchOS.

Kikk på Apple Watch-skjermen

Med Apple Watch Series 5 eller nyere kan du kikke på skjermen når som helst med Alltid på-funksjonen. Hvis du har en eldre Apple Watch-modell, eller hvis du ikke bruker Alltid på, løfter du håndleddet for å slå på skjermen.

Du kan også vekke skjermen gradvis for å holde lysstyrken lav på steder som kinoer. Vri sakte på Digital Crown for å vekke skjermen gradvis, og vri den motsatt vei for å sette skjermen i dvale igjen.

Bruk bevegelser

Du kan bruke bevegelser for å styre Apple Watch. Klokken utfører forskjellige funksjoner når du trykker lett på skjermen eller trykker og holder inne.

Trykk

Person som trykker fingeren mot Apple Watch-skjermen

Trykk på skjermen for å velge en knapp eller et element. På Apple Watch-modeller med Alltid på-funksjonen, får skjermen full lysstyrke med et lett trykk.

Trykk og hold

Person som trykker og holder på Apple Watch-skjermen

Trykk på skjermen og hold fingeren på plass for å endre urskiven, se alternativer i en app med mer.

Dra

Person som drar fingeren over Apple Watch-skjermen

Dra fingrene over skjermen for å rulle eller justere en skyveknapp.

Sveip

Person som sveiper fingeren over Apple Watch-skjermen

Sveip opp, ned, til venstre eller til høyre for å se forskjellige skjermer.

Hvis du ikke har oppdatert watchOS

Slik samhandler du med Digital Crown og sideknappen på watchOS 9 og tidligere.

Trykk eller vri på Digital Crown:

• Trykk for å se urskiven eller Hjem-skjermen.

• Dobbelttrykk for å gå tilbake til forrige app.

• Trykk og hold for å bruke Siri.

• Vri for å zoome, rulle eller justere hva som er på skjermen.

• Trykk og hold for å låse opp skjermen etter en vanntrening.

Trykk på sideknappen:

Hvis du har Apple Watch Ultra, kan du tilpasse Handling-knappen