Slik bruker du Siri på Apple TV

Med Siri er det lett å se på TV, finne apper og mye mer. Du trenger bare å spørre etter filmer, TV-serier eller apper – så finner Siri dem for deg. Så enkelt er det.

Her kan du bruke Siri

Spør Siri

Bruk Siri for å finne innhold og apper

Oppdag flere måter å bruke Siri på

Slå Siri på eller av

Hvis du ikke kan slå på Siri

Her kan du bruke Siri på Apple TV

Siri er for øyeblikket tilgjengelig på Apple TV 4K (1. generasjon og nyere) og Apple TV HD i disse landene og regionene og på disse språkene: Australia (engelsk), Belgia (nederlandsk, fransk), Brasil (portugisisk), Canada (engelsk, fransk), Chile (spansk), Danmark (dansk), De forente arabiske emirater (arabisk), Finland (finsk), Frankrike (fransk), Hongkong (kantonesisk), India (engelsk), Irland (engelsk), Israel (hebraisk), Italia (italiensk), Japan (japansk), Korea (koreansk), Luxembourg (fransk, tysk), Malaysia (malayisk), Mexico (spansk), Nederland (nederlandsk), New Zealand (engelsk), Norge (norsk bokmål), Russland (russisk), Saudi-Arabia (arabisk), Singapore (engelsk), Spania (spansk), Storbritannia (engelsk), Sveits (fransk, tysk, italiensk), Sverige (svensk), Sør-Afrika (engelsk), Taiwan (mandarin), Thailand (thai), Tyrkia (tyrkisk), Tyskland (tysk), USA (engelsk, spansk), Østerrike (tysk).*

Spør Siri på Apple TV

Hold nede Siri-knappen på Siri Remote, si det du vil, og slipp Siri-knappen.

Hvis du har en HomePod, kan du aktivere Siri ved hjelp av stemmen eller ved å trykke på og holde inne toppen av HomePod. Sørg for at du avslutter forespørselen på HomePod med «på TV-en» for å søke, kontrollere avspillingen eller spille av innhold på TV-en.

Finn ut hvordan du bruker Siri på alle Apple-enhetene dine

Du kan velge et annet språk for Siri enn språket som vises på Apple TV. På Apple TV går du til Innstillinger > Generelt > Siri-språk.

Siri søker i flere populære apper basert på landet eller regionen du befinner deg i, og viser deg deretter mulighetene dine eller svaret på spørsmålet du stilte. Siri snakker ikke til deg, så du blir ikke forstyrret mens du lytter til eller ser på noe.

Vil du se på en bestemt film eller et bestemt TV-program? Eller vil du se en direktesending? Bare fortell Siri hva du vil se på, så finner Siri det for deg.

Søk etter tittel

Hvis du vet hva du vil se, kan du søke på tittelen. Hvis det finnes mer enn ett alternativ, gir Siri deg muligheten til å velge det riktige. Eksempel:

• «Se på Ted Lasso.»

• «Spill av Transformers: Rise of the Beasts.»

• «Dune.»

Søk etter sjanger, medvirkende med mer

Usikker på hva du leter etter? Med Siri kan du søke på sjanger, rolleliste, regissør, vurdering, aldersgrenser, popularitet og annet. Eksempel:

• «Vis meg noen morsomme skrekkfilmer.»

• «Finn nye filmer i 4K.»*

• «Kan jeg få se noen populære nye utgivelser?»

• «Finn TV-serier for barn.»

*Du kan bare spille av 4K-innhold på Apple TV 4K.

Finn apper

Finn en app eller apptype i App Store. Eksempel:

• «Åpne Hulu.»

• «Finn treningsapper.»

• "Gå til App Store."

Få personlige anbefalinger

I støttede land og regioner kan Siri gjenkjenne stemmen knyttet til Apple-ID-en du bruker på Apple TV og en annen Apple-enhet. Konfigurer Gjenkjenn stemmen min for å få personlige anbefalinger, spille av favorittmusikken din med mer. Prøv deretter:

• «Hva skal jeg se på?»

• «Spill musikken min.»

• «Bytt til profilen min.»

Søk på YouTube

For å søke etter innhold på YouTube inkluderer du det bare i Siri-søket ditt på følgende måte:

• «Søk på YouTube etter verdens raskeste bil.»

• «Finn morsomme kattevideoer på YouTube.»

• «Finn surfetimer på YouTube.»

• «Finn matlagingsvideoer med vegetarmat på YouTube.»

Spill liveinnhold

Siri kan åpne direktesendinger for deg i støttede apper og land. Eksempel:

• «Se på ESPN direkte.»

• «Se på FX direkte.»

• «Se på ABC News direkte.»

Oppdag flere måter å bruke Siri på Apple TV på

Siri kan styre videoavspilling, gi deg sportsresultater, sjekke værmeldingen og åpne apper. Siri gjenkjenner også navnene på etikettene på skjermen, så du kan bruke stemmen din til å navigere i Apple TV.

Kontroller hva som spilles av på Apple TV

Mens du ser en video, kan du spørre Siri om programmet, endre innstillingene og annet. Eksempel:

• «Slå på Skjult teksting.»

• «Spol framover to minutter.»

• «Hva sa han?»

• «Hvem medvirker i denne?»

Få generell informasjon

Du kan be Siri om å fortelle deg om sport, været og aksjer, eventuelt kan du stille spesifikke spørsmål om ting du vanligvis søker etter på internett. Siris kunnskap om generell informasjon kan variere avhengig av landet eller området ditt.

• «Hvem spiller baseball i kveld?»

• «Hvilken quarterback har flest yards med pasninger?»

• «Hva er temperaturen ute?»

• «Hvor står NASDAQ i dag?»

• «Er mais en frukt?»

Finn iPhone

Hvis du slår på Finn iPhone for enhetene dine, kan du be Siri om å spille av en lyd på enheten så du lettere kan finne den. Her er noen eksempler:

• «Hvor er iPhone?»

• «Spill av en lyd på iPhone.»

• «Hvor er Apple Watch?»

Se enda mer

Du kan bruke Siri til å åpne apper på Apple TV. Eksempel:

• «Gå til Bilder.»

• «Åpne App Store.»

• «Åpne Innstillinger.»

• «Åpne Hulu.»

Du kan også sveipe opp på værmeldingen, sportsresultatene og aksjeoversikten for mer informasjon.

Slå Siri på eller av på Apple TV

På Apple TV går du til Innstillinger > Generelt > Siri.

Hvis Apple TV sier navnene på symboler eller innstillinger, sjekker du om du har aktivert VoiceOver ved et uhell. VoiceOver er ikke en Siri-funksjon. For å slå av VoiceOver går du til Innstillinger > Generelt > Tilgjengelighet > VoiceOver og slår av VoiceOver.

Hvis du ikke kan slå på Siri på Apple TV

*Tilgjengeligheten til samt funksjonene og kommandoene i Siri varierer etter språk og land eller region. Apple TV 4K og Apple TV HD leveres med den samme fjernkontrollen overalt. I land og regioner som støtter Siri, kalles fjernkontrollen Siri Remote. Andre steder kalles den Apple TV Remote.