Hvis du ikke får styrt Apple TV med hjemmekino- eller universalfjernkontrollen

Få hjelp til å bruke en hjemmekino- eller universalfjernkontroll til å styre Apple TV.

Konfigurer fjernkontrollen for hjemmekinoanlegget

Slik konfigurerer du hjemmekinofjernkontrollen til å styre Apple TV:

1. Legg til Apple TV i Hjem-appen, og tildel den et rom.

2. Legg til fjernkontrollen i Hjem-appen på iPhone eller iPad, og tildel den et rom.

Når du har lagt til fjernkontrollen i Hjem-appen, kan du bruke den til å styre alle Apple TV-er du har hjemme.

Kontakt produsenten eller gå til nettstedet deres hvis du har problemer med fjernkontrollen eller du vil finne ut mer om å bruke fjernkontrollen til å styre Apple TV.

Få hjelp med infrarød fjernkontroll

Hvis du vil bruke en infrarød fjernkontroll, også kalt en universalfjernkontroll, må Apple TV lære IR-signalene som genereres av fjernkontrollen. Åpne Innstillinger på Apple TV. Gå deretter til Fjernkontroller og enheter > Lær fjernkontroll, og følg instruksjonene på skjermen.

Hvis volumkontrollen ikke automatisk fungerer, kan du manuelt programmere fjernkontrollen til å styre volumet på TV-en. Åpne Innstillinger på Apple TV. Gå deretter til Fjernkontroller og enheter > Volumkontroll > Lær ny enhet, og følg instruksjonene på skjermen.

Sørg for at det er klar sikt mellom fjernkontrollen og fronten på TV-en eller mottakeren. Volumet styres vanligvis via infrarødsensoren* på framsiden av apparatet.

Kontroller at HDMI-CEC er slått på

Hvis TV-en eller mottakeren støtter HDMI-CEC, bruker Apple TV HDMI-tilkoblingen for å la seg styre av TV-en eller mottakerens fjernkontroll.

Hvis noen funksjoner ikke fungerer:

1. Sørg for at TV-en eller mottakeren har støtte for HDMI-CEC. Spør produsenten eller slå opp i brukerveiledningen for å få hjelp.

2. Kontroller at Apple TV er koblet til en HDMI-port som støtter HDMI-CEC. Slå opp i bruksanvisningen for TV-en for å finne ut hvilke porter som støtter HDMI-CEC.

3. Kontroller at HDMI-CEC er slått på i menyen på TV-en eller mottakeren. Bruk fjernkontrollen som fulgte med apparatet. Siden produsentene ofte bruker andre navn for HDMI-CEC, kan du se etter en innstilling som slutter på «Link» eller «Sync». Her er noen eksempler:

• LG: SimpLink

• Philips: EasyLink

• Samsung: Anynet+

• Sharp: Aquos Link

• Sony: BRAVIA Sync

* Selv om de fleste volumkontroller fungerer ved hjelp av infrarødsensoren foran på TV-en eller mottakeren, er det noen mottakere som bruker HDMI-CEC i stedet. Med volumstyring via HDMI-CEC er du ikke avhengig av å ha klar sikt mellom fjernkontrollen og forsiden på mottakeren.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.