Oppdater Apple Watch

Du kan få den nyeste versjonen av watchOS direkte på Apple Watch eller bruke iPhone til å oppdatere den.

Kontroller kompatibiliteten til Apple Watch

Først må du sørge for at Apple Watch fungerer med den nyeste programvaren. watchOS 10 er kompatibelt med disse Apple Watch-modellene:

• Apple Watch Series 4 og nyere

• Apple Watch SE (1. generasjon) og nyere

• Apple Watch Ultra og nyere

Ikke alle watchOS 10-funksjoner er tilgjengelige på alle enheter.

Oppdatering til watchOS 10 krever iPhone XS eller nyere med iOS 17.

Hvis Apple Watch ikke er kompatibel med den nyeste versjonen av watchOS, viser Programvareoppdatering deg den nyeste versjonen som klokken kan bruke.

Identifiser hvilken Apple Watch– eller iPhone-modell du har.

Gjør deg klar til å oppdatere

Deretter må du gjøre følgende:

1. Sørg for at iPhonen er oppdatert til den nyeste versjonen av iOS.

2. Sørg for at Apple Watch er minst 50 prosent oppladet.

3. Sørg for at iPhonen er koblet til Wi-Fi.

Hold iPhonen i nærheten av Apple Watch gjennom hele oppdateringen. Det kan ta alt fra noen minutter til en time før oppdateringen er fullført, så det kan være lurt å oppdatere over natten eller vente til du har tid.

Oppdater Apple Watch med iPhone

Du kan vente til Apple Watch varsler deg når en ny oppdatering er tilgjengelig. Trykk på Oppdater i kveld i varselet, og gå deretter til iPhone for å bekrefte at du vil oppdatere over natten. På slutten av dagen lar du Apple Watch og iPhone ligge og lade over natten, slik at oppdateringen kan fullføres.

Eller du kan oppdatere Apple Watch manuelt med iPhone:

1. Åpne Apple Watch-appen på iPhone, og trykk deretter på fanen Min Apple Watch.

2. Trykk på Generelt > Programvareoppdatering.

ios-16-iphone-13-pro-watchos-9-settings-general-software-update-available
  3. Last ned oppdateringen. Hvis du får spørsmål om sikkerhetskoden din for iPhone eller Apple Watch, oppgir du den.

4. Vent til fremdriftshjulet vises på Apple Watch. Det kan ta fra noen minutter til en time å fullføre oppdateringen.

Hold Apple Watch tilkoblet laderen mens oppdateringen fullføres. Ikke omstart iPhone eller Apple Watch, og ikke lukk Apple Watch-appen. Når oppdateringen er ferdig, starter Apple Watch på nytt av seg selv.

Oppdater direkte på Apple Watch

Hvis Apple Watch har watchOS 6 eller nyere, kan du installere oppdateringer uten iPhone:

1. Sørg for at klokken er koblet til Wi-Fi.

2. På klokken åpner du Innstillinger-appen.

3. Trykk på Generelt > Programvareoppdatering.

4. Trykk på Installer hvis en programvareoppdatering er tilgjengelig, og følg deretter instruksjonene på skjermen.

Hold Apple Watch tilkoblet laderen mens oppdateringen fullføres, og ikke start Apple Watch på nytt. Når oppdateringen er ferdig, starter Apple Watch på nytt av seg selv.

Noen iPhone-oppdateringer kan kreve at du oppdaterer Apple Watch

Det er viktig å holde Apple-enhetene dine oppdatert, slik at de har de nyeste feilrettingene og sikkerhetsforbedringene.

Noen iOS-oppdateringer på iPhone krever at du også oppdaterer watchOS på Apple Watch. Så hvis du ser varselet «Oppdater Apple Watch» og «Apple Watch-programvaren er for gammel» på iPhone, må du oppdatere til nyeste versjon av watchOS, slik at dataene dine, inkludert Aktivitet-data, fortsetter å synkroniseres med iPhone.