Om Bluetooth, Wi-Fi og mobilnett på Apple Watch

Finn ut mer om Bluetooth og Wi-Fi for Apple Watch samt hvordan klokken bruker begge deler. Og finn ut hvordan mobilnett på GPS + Cellular-modeller passer inn.

For å ha glede av alle funksjonene på Apple Watch må du slå på Wi-Fi og Bluetooth på den sammenkoblede iPhone-enheten. Åpne Kontrollsenter på iPhonen og kontroller at Wi-fiNo alt supplied for Image og BluetoothNo alt supplied for Image er slått på.

Apple Watch bruker Wi-Fi og Bluetooth til å kommunisere med iPhone-enheten du har sammenkoblet den med. Hvis du har mobilnett, kan klokken også holdes tilkoblet via et mobilnettverk. Klokken bytter lett mellom disse for å velge den mest energieffektive tilkoblingen. Slik gjør du det:

Bildet har ingen alternativ tekst
  • Apple Watch bruker Bluetooth når iPhone-enheten din er i nærheten, noe som sparer strøm.

• Hvis Bluetooth ikke er tilgjengelig, prøver Apple Watch å bruke Wi-Fi. Hvis for eksempel et kompatibelt Wi-Fi-nettverk er tilgjengelig og iPhone ikke er innenfor Bluetooth-rekkevidden, bruker Apple Watch Wi-Fi.

• Hvis Bluetooth og Wi-Fi ikke er tilgjengelige, og hvis du konfigurerer et mobilabonnement, kan Apple Watch-modeller med mobilnett koble til mobilnettverk.

Koble til kompatible Wi-Fi-nettverk

Apple Watch kan kobles til et Wi-Fi-nettverk:

• hvis iPhone har blitt koblet til nettverket tidligere mens enheten var koblet til klokken via Bluetooth

• hvis Wi-Fi-nettverket er 802.11b/g/n 2,4 GHz (eller 5 GHz hvis du har Apple Watch Series 6)

Når Apple Watch kobler til et kompatibelt Wi-Fi-nettverk i stedet for iPhone-forbindelsen, vises Wi-Fi-symboletNo alt supplied for Image i kontrollsenteret.

Du kan ikke koble Apple Watch til offentlige nettverk som krever pålogging, abonnementer eller profiler.

Velg et Wi-Fi-nettverk

Med watchOS 5 eller nyere kan du velge hvilket Wi-Fi-nettverk Apple Watch skal kobles til.

Slik slår du Wi-Fi av eller på

1. Trykk og hold nederst på skjermen.

2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.

3. Trykk på Wi-Fi-symboletNo alt supplied for Image. Symbolet blir nedtonet, og enheten kobles fra alle nettverkene du er tilkoblet.

Det er bare Apple Watch GPS + Cellular-modeller som kan koble fra Wi-Fi-nettverk. Når du har koblet Apple Watch fra et Wi-Fi-nettverk, kobles den ikke automatisk til det samme nettverket igjen før følgende skjer:

• Du slår på Wi-Fi i Kontrollsenter.

• Du går eller kjører til et nytt sted.

• Klokka er 05.00 lokal tid.

• Du gjør en omstart av enheten.

Bruk et mobilnettverk

Apple Watch GPS + Cellular-modeller kan koble til mobilnettverk. Med mobiltilkobling kan du ringe og bruke data eller apper når du ikke har Wi-Fi eller ikke har iPhone i nærheten. Finn ut hvordan du legger Apple Watch til i mobilabonnementet ditt.

Slik sjekker du signalstyrken

1. Trykk og hold nederst på skjermen.

2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.

3. Sjekk Mobilnett-knappenMobilnett-knappen

Kontrollsenter på Apple Watch som viser fire grønne prikker.

Mobilnett-knappenNo alt supplied for Image er grønn når du har tilkobling. De grønne prikkene viser signalstyrken.

Kontrollsenter på Apple Watch som viser at du er koblet til Wi-Fi.

MobilknappenNo alt supplied for Image blir hvit når mobilabonnementet ditt er aktivt, men Apple Watch er koblet til iPhonen eller Wi-Fi.

Slå mobilnett av eller på

1. Trykk og hold nederst på skjermen.

2. Vent til Kontrollsenter vises, og deretter sveiper du opp.

3. Trykk på Mobilnett-knappenNo alt supplied for Image og slå av Mobilnett.

Noen apper blir kanskje ikke oppdatert uten en iPhone-tilkobling.

Sjekk tilkoblingen mellom iPhone og Apple Watch

• Sjekk urskiven. Hvis du ser det røde Frakoblet-symboletdet røde Frakoblet-symbolet eller det røde X-symboletNo alt supplied for Image på urskiven, har du ikke tilkobling.

• Gå til kontrollsenteret. Trykk og hold nederst på skjermen, vent til Kontrollsenter vises, og sveip deretter opp. Hvis du ser det røde Frakoblet-symboletdet røde Frakoblet-symbolet eller det røde X-symboletNo alt supplied for Image, har du ikke tilkobling.

• Trykk på iPhone-symboletNo alt supplied for Image i Kontrollsenter. Hvis enhetene dine har forbindelse, skal iPhone komme med en «ping»-lyd.