Bruk App Store på iOS-enheten, Apple TV eller datamaskinen

Bruk App Store på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4. generasjon) eller datamaskinen for å kjøpe og laste ned apper, se tidligere kjøp med mer.

Gjennom App Store kan du laste ned nye apper for iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4. generasjon).

Apper som du har på iPhone, iPad eller iPod touch, kan også være tilgjengelig for Apple TV.

Bla gjennom og kjøp

Du trenger en gyldig Apple-ID for å laste ned og kjøpe apper fra App Store. Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester som iCloud eller Mac App Store, må du logge på App Store med samme Apple-ID. Hvis du ikke har Apple-ID kan du opprette en.

Du kan bla gjennom og kjøpe apper i App Store på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4. generasjon) eller bruke App Store i iTunes på Mac eller PC. Hvis du vil kjøpe apper for Mac-maskinen, kjøper du dem gjennom Mac App Store i stedet for iTunes.

Finn ut hvilke betalingsmåter du kan bruke til å kjøpe apper og annet innhold.

Du kan kjøpe apper for Apple TV (4. generasjon) fra iPhone, iPad, iPod touch, Mac eller PC. Hvis du har slått på automatiske nedlastinger, lastes appene ned og installeres automatisk på Apple TV. Hvis du ikke har slått på automatiske nedlastinger, blir apper du kjøper for tvOS, tilgjengelig for nedlasting på Apple TV (4. generasjon) under Kjøp i App Store for tvOS.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til App Store på iPhone, iPad eller iPod touch, eller bla gjennom apper. Når du finner en app du vil ha, følger du denne framgangsmåten:

1. Trykk på appen.
  2. For å kjøpe en app trykker du på prisen på høyre side av skjermen, og deretter trykker du på Kjøp.
    For å kjøpe en app trykker du på Hent på høyre side av skjermen, og deretter trykker du på Installer.
  3. Skriv inn passordet ditt hvis du blir bedt om det. Du kan også bruke Touch ID til appkjøp.

Appen lastes deretter ned til enheten.

Noen apper lar deg foreta ytterligere kjøp i appen. Hvis du konfigurer Familiedeling, kan du bruke Spør om kjøp for å kontrollere nedlasting av apper og kjøp i apper. Finn ut mer om kjøp i apper.

På Mac eller PC

For å bla gjennom App Store på datamaskinen må du følge denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes, og klikk deretter på iTunes Store.
  2. Klikk på Flere valg-symbolet   øverst til venstre i vinduet.
  3. Klikk på Apper  .
  4. Klikk på App Store øverst på skjermen.

Når du finner en app du vil kjøpe eller laste ned, følger du denne framgangsmåten:

1. Klikk på appen.
  2. For å kjøpe en app må du klikke på prisen (Kjøp) under bildet av appen.
    For å hente en gratis app klikker du på Hent under bildet av appen.
  3. Skriv inn passordet ditt hvis du blir bedt om det.

Appen lastes deretter ned. Apper du laster ned i App Store gjennom iTunes, vises i iTunes-biblioteket ditt, men du kan ikke bruke dem på datamaskinen. Du kan i stedet bruke iTunes til å synkronisere apper med enheten din.

På Apple TV (4. generasjon)

For å bla gjennom apper på Apple TV (4. generasjon) må du åpne App Store. Når du finner en app du vil kjøpe eller laste ned, følger du denne framgangsmåten:

1. Velg appen.
  2. For å kjøpe en app må du velge prisen (Kjøp).
    For å hente en gratis app må du velge Hent.
  3. Skriv inn passordet ditt hvis du blir bedt om det.

Appen lastes ned etter at du har skrevet inn passordet.

App Store er ikke tilgjengelig på Apple TV (3. generasjon eller eldre).

Finn ut mer om en app

Hvis du vil vite filstørrelse til en app, må du gå til App Store på enheten og se etter app-siden i nærheten av Kjøp-knappen.

For å se hvilke språk som er tilgjengelige i en app, må du gå til App Store på enheten og se i Språk-delen på app-siden. Sørg for at språket ditt er støttet før du kjøper en app.

For å se om en app er tilgjengelig på alle enhetene dine må du gå til App Store og finne utviklerens nettsted på app-siden. Utviklerens nettsted burde ha denne informasjonen.

Hvis du har et problem med en app, må du kontakte utvikleren av appen for å få hjelp. Besøk appens side i App Store og trykk på Utviklernettsted for å finne kontaktinformasjonen til apputvikleren.

Få hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.