Bruke App Store på iOS-enheten, Apple TV eller datamaskinen

Bruk App Store på iPhone, iPad, iPod touch, Apple TV (4. generasjon) eller datamaskinen for å kjøpe og laste ned apper, se tidligere kjøp og mer.

Gjennom App Store kan du laste ned nye apper for iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4. generasjon).

Apper som du har på iPhone, iPad eller iPod touch, kan også være tilgjengelig for Apple TV.

Bla gjennom og kjøpe

Du trenger en gyldig Apple-ID for å laste ned og kjøpe apper fra App Store. Apple-ID-en er kontoen du bruker for å få tilgang til Apple-tjenester. Hvis du har brukt andre Apple-tjenester som iCloud eller Mac App Store, må du logge deg på App Store med samme Apple-ID. Hvis du ikke har en Apple-ID kan du opprette en.

Du kan bla gjennom og kjøpe apper i App Store på iPhone, iPad, iPod touch eller Apple TV (4. generasjon) eller bruke App Store i iTunes på Mac eller PC. Hvis du vil kjøpe apper for Mac-maskinen, kjøper du dem gjennom Mac App Store i stedet for iTunes.

Finn ut hvilke betalingsmåter du kan bruke til å kjøpe apper og annet innhold.

På iPhone, iPad eller iPod touch

Gå til App Store på iPhone, iPad eller iPod touch for å bla gjennom apper. Når du finner en app du vil ha, følger du denne framgangsmåten:

1. Trykk på appen.
  2. For å kjøpe en app, trykker du på prisen på høyre side av skjermen, og trykker deretter på Kjøp.
    For å hente en gratis app, trykker du på Hent på høyre side av skjermen, og trykker deretter på Installer.
  3. Skriv inn passordet ditt hvis blir bedt om det. Du kan også bruke Touch ID til appkjøp.

Appen lastes deretter ned til enheten.

Noen apper lar deg foreta ytterligere kjøp innenfor appen. Hvis du konfigurer Familiedeling, kan du bruke Spør om kjøp for å kontrollere nedlasting av apper og kjøp i apper. Les mer om kjøp i app.

På Mac eller PC

For å bla gjennom App Store på datamaskinen må du følge denne fremgangsmåten:

1. Åpne iTunes og klikk deretter på iTunes Store.
  2. Klikk på Flere valg-symbolet   øverst til venstre i vinduet.
  3. Klikk på Apper  .
  4. Klikk på App Store øverst på skjermen.

Når du finner en app du vil kjøpe eller laste ned, følger du denne framgangsmåten:

1. Klikk på appen.
  2. For å kjøpe en app må du klikke på prisen (Kjøp) under bildet av appen.
    For å hente en gratis app, klikk på Hent under bildet av appen.
  3. Skriv inn passordet ditt hvis blir bedt om det.

Appen lastes deretter ned. Apper du laster ned i App Store gjennom iTunes vises i iTunes-biblioteket ditt, men du kan ikke bruke dem på datamaskinen. Du kan i stedet bruke iTunes til å synkronisere apper med enheten din.

På Apple TV (4. generasjon)

For å bla gjennom apper på Apple TV (4. generasjon) må du åpne App Store. Når du finner en app du vil kjøpe eller laste ned, følger du denne framgangsmåten:

1. Marker appen.
  2. For å kjøpe en app må du velge prisen (Kjøp).
    For å hente en gratis app må du velge Hent.
  3. Skriv inn passordet ditt hvis du blir bedt om det.

Etter at du har skrevet inn passordet ditt vil appen lastes ned.

App Store er ikke tilgjengelig på Apple TV (3. generasjon eller eldre).

Laste ned tidligere appkjøp

Hvis du er i App Store på en av enhetene dine og ser iCloud i nærheten av en app, betyr det at du allerede har kjøpt eller lastet ned den appen. Hvis du trykker på , vil appen bli lastet ned til enheten din igjen, men du vil ikke bli belastet for den.

For å se apper som du tidligere har kjøpt på iPhone, iPad eller iPod touch, datamaskinen eller Apple TV (4. generasjon), må du følge denne fremgangsmåten.

På iPhone, iPad eller iPod touch

1. Åpne App Store-appen.
  2. Trykk på Oppdateringer.
  3. Trykk på Kjøpt.

På Mac eller PC

1. Åpne iTunes.
  2. Gå til App Store.
  3. Klikk på Kjøpt under Snarveier.

På Apple TV (4. generasjon)

1. Åpne App Store-appen.
  2. Marker Kjøpt øverst på skjermen.

Hvis du ikke ser Kjøpt øverst på skjermen, trykker du på Meny-knappen på fjernkontrollen til du kommer tilbake til hovedskjermen for App Store.

Les mer om apper

Hvis du vil vite filstørrelse til en app, må du gå til App Store på enheten og se etter app-siden i nærheten av Kjøp-knappen.

For å se hvilke språk som er tilgjengelige i en app, må du gå til App Store på enheten og se i Språk-delen på app-siden. Kontroller at språket ditt er støttet før du kjøper en app.

For å se om en app er tilgjengelig på alle enhetene dine må du gå til App Store og finne utviklerens nettsted på app-siden. Utviklerens nettsted burde ha denne informasjonen.

Hvis du har et problem med en app, må du kontakte utvikleren av appen for å få hjelp. Besøk appens side i App Store og trykk på Utviklernettsted for å finne kontaktinformasjonen til apputvikleren.

Få hjelp

Informasjon om produkter som ikke produseres av Apple, eller om uavhengige nettsteder som ikke styres eller testes av Apple, gis uten anbefalinger eller bifall. Apple påtar seg ikke noe ansvar med hensyn til utvalg, ytelse eller bruk av tredjeparts nettsteder eller produkter. Apple har ingen forestillinger angående nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparts nettsteder. Det finnes en iboende risiko ved bruk av Internett. Ta kontakt med leverandøren for å få mer informasjon. Andre firma- og produktnavn kan være varemerker for de respektive innehaverne.

Sist endret: