Konfigurere iCloud-nøkkelring

Med iCloud-nøkkelringen kan du holde passordene dine (og annen sikker informasjon) oppdatert på tvers av enhetene dine og dele de med folk du stoler på.

iCloud-nøkkelring husker ting, slik at du slipper å gjøre det. Den fyller ut informasjonen din automatisk, for eksempel brukernavn, passord og tilgangsnøkler for Safari og apper, kredittkortinformasjon, sikkerhetskoder og wifi-passord på alle enheter du godkjenner. iCloud-nøkkelringen kan også hjelpe deg med å dele passord og passnøkler med folk du stoler på.

Slik slår du på iCloud-nøkkelring

Før du slår på iCloud-nøkkelringen, må du oppdatere enheten til nyeste versjon av iOS eller iPadOS eller nyeste versjon av macOS og slå på tofaktorautentisering for Apple-ID-en din.

Slå på iCloud-nøkkelring på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

1. Trykk på Innstillinger, trykk på navnet ditt og velg deretter iCloud.

2. Trykk på Passord og nøkkelring.

3. Slå på iCloud-nøkkelring. Du kan bli bedt om å oppgi sikkerhetskoden eller Apple-ID-passordet.

ios-17-iphone-14-pro-settings-apple-id-icloud-passwords-keychain

Finn lagrede passord og tilgangsnøkler på iPhone og iPad

Slå på iCloud-nøkkelring på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger (eller Systemvalg).

2. Klikk på navnet ditt, og klikk deretter på iCloud. I eldre versjoner av macOS klikker du på Apple-ID og deretter på iCloud i sidepanelet.

3. Slå på Passord og nøkkelring.

macos-sonoma-system-settings-icloud
  4. Hvis du velger «Godkjenn senere» når du logger på Apple-ID-en, må du godkjenne med en gammel sikkerhetskode eller fra en annen enhet når du blir bedt om det. Hvis du ikke kan godkjenne, må du tilbakestille gjennomgående krypterte data når du blir bedt om det.

Finn lagrede passord og tilgangsnøkler på Mac

Sett opp en delt passordgruppe

Fra og med iOS 17, iPadOS 17 og macOS Sonoma gir delte passordgrupper en enkel og sikker måte å dele passord og passnøkler med familien din og andre pålitelige kontakter på.

Hvis du slår av iCloud-nøkkelring

• Når du slår av iCloud-nøkkelring, blir passord-, tilgangsnøkkel- og kredittkortinformasjon lagret lokalt på enheten.

• Når du logger av iCloud på enheten mens iCloud-nøkkelring er slått på, blir du spurt om hvorvidt du vil beholde eller slette informasjonen på nøkkelringen.

• Hvis du velger å beholde informasjonen, lagres passordene og passnøkler lokalt på enheten din, men blir ikke slettet eller oppdatert når du gjør endringer på andre enheter.

• Hvis du ikke beholder informasjonen, er ikke passordene og passnøkler dine tilgjengelige på enheten. En kryptert kopi av nøkkelringdataene dine lagres på iCloud-servere. Hvis du slår på iCloud-nøkkelringen igjen, vil passordene og passnøkler dine synkroniseres med enheten igjen.

• Når du slår av iCloud-nøkkelring eller logger av iCloud på enheten, har du ikke tilgang til noen av de delte passordgruppene dine. Andre medlemmer av disse gruppene vil fortsatt ha tilgang til passordene og passnøkler du delte.

Slik beskytter iCloud-nøkkelring informasjonen din

iCloud beskytter informasjonen din med gjennomgående kryptering, som gir den høyeste graden av datasikkerhet. Dataene dine er beskyttet med en nøkkel utarbeidet fra informasjon som er unik for enheten din, kombinert med sikkerhetskoden for enheten, som bare du kan. Ingen andre har tilgang til eller kan lese disse dataene, verken under overføring eller når de er lagret.

Finn ut mer om hvordan iCloud beskytter informasjonen din