Slik oppretter du en ny Apple-ID

Med en Apple-ID får du tilgang til alle Apple-enheter og -tjenester – som iCloud og App Store med mer.

Er du ikke sikker på om du har en Apple-ID, eller har du glemt den? Du kan kanskje logge på enheten eller på nettet med en e-postadresse eller et telefonnummer du bruker med Apple-tjenester.

Når du er logget på enheten din, kan du finne og legge til ytterligere e-postadresser og telefonnumre som du kan bruke for å logge på Apple-ID-en din. Åpne Innstillinger (eller Systeminnstillinger), velg navnet ditt og velg Pålogging og sikkerhet for å se disse alternativene.

Finn ut hvordan du oppretter en Apple‑ID for barnet ditt

Opprett en Apple-ID på iPhone, iPad eller Apple Vision Pro

Du kan opprette en ny Apple-ID når du konfigurerer enheten, eller du kan opprette den senere i App Store.

Opprett en Apple-ID når du konfigurerer enheten

1. Trykk på «Glemt passordet, eller har du ingen Apple‑ID?»

2. Trykk på Opprett en gratis Apple-ID.

iPhone-skjerm der alternativet Opprett en gratis Apple‑ID vises
  3. Velg fødselsdagen din og skriv inn navnet ditt. Trykk på Neste.

4. Trykk på «Bruk gjeldende e-postadresse», eller trykk på «Få gratis iCloud-e-postadresse».

5. Følg trinnene på skjermen for å bekrefte e-postadressen din, lage et sterkt passord, angi enhetsregionen din og konfigurere tofaktorautentisering. Hvis du velger å hoppe over dette trinnet, blir du bedt om å gjøre dette senere under Innstillinger.

Bruk App Store på enheten din til å opprette en Apple-ID

1. Åpne App Store, og trykk på Min konto-knappen.

2. Trykk på Opprett ny Apple-ID. Hvis du ikke ser dette alternativet, må du sørge for at du er logget av iCloud.

iPhone-skjerm der alternativet Logg på med Apple‑ID vises
  3. Følg trinnene på skjermen for å oppgi en e-postadresse, lage et sterkt passord og angi enhetsregionen din. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*

4. Legg inn betalingsmåten og faktureringsinformasjonen din, og trykk på Neste. Du kan også velge Ingen. Du blir ikke belastet før du kjøper noe.

5. Bekreft telefonnummeret ditt. Dette kan hjelpe deg med å bekrefte identiteten din og gjenopprette kontoen hvis det er nødvendig. Trykk på Neste.

6. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

Når du har bekreftet e-postadressen, kan du bruke Apple-ID-en din til å logge på App Store og andre Apple-tjenester, som iCloud.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Apple-ID-er kan opprettes på iOS-enheter med iOS 9 eller nyere.

Opprett en Apple-ID på Mac

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger. I eldre versjoner av macOS velger du Apple-menyen  > Systemvalg.

2. Klikk på Logg på med Apple-ID-en din i sidepanelet. I tidligere versjoner av macOS klikker du på Logg på.

3. Klikk på Opprett Apple-ID, og følg trinnene på skjermen for å oppgi en e-postadresse, lage et sterkt passord og angi enhetsregionen din. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*

Mac-skjerm der koblingen Opprett Apple‑ID som skal klikkes på, vises
  4. Legg inn betalingsmåten og faktureringsinformasjonen din, og klikk på Fortsett. Du kan også velge Ingen. Du blir ikke belastet før du kjøper noe.

5. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Apple ID-er kan opprettes på Macer med OS X Capitan eller nyere.

Opprett en Apple-ID på en Windows-PC

På Windows-PC kan du opprette en Apple-ID i Apple TV-appen, Apple Music-appen eller iTunes for Windows.

I Apple TV-appen eller Apple Music-appen

1. Klikk på Logg på nederst i sidepanelet.

2. Klikk på Logg på.

3. Klikk på Opprett ny Apple-ID.

4. Følg trinnene på skjermen for å oppgi en e-postadresse, lage et sterkt passord og angi enhetsregionen din. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*

5. Legg inn betalingsmåten og faktureringsinformasjonen din, og klikk på Fortsett. Du vil ikke bli belastet for noe før du kjøper noe. Du kan også velge Ingen, men du kan ikke foreta kjøp før du legger inn en betalingsmåte.

6. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

I iTunes for Windows

1. Åpne iTunes for Windows.

2. På menylinjen øverst på skjermen eller øverst i iTunes-vinduet velger du Konto > Logg på. Klikk deretter på Opprett ny Apple-ID.

3. Følg trinnene på skjermen for å oppgi en e-postadresse, lage et sterkt passord og angi enhetsregionen din. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*

4. Legg inn betalingsmåten og faktureringsinformasjonen din, og klikk på Fortsett. Du vil ikke bli belastet før du kjøper noe. Du kan også velge Ingen, men du kan ikke foreta kjøp før du legger inn en betalingsmåte.

5. Se om du har mottatt en verifiseringsmelding fra Apple, og bekreft e-postadressen.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Opprett en Apple-ID på en annen enhet

For å opprette en Apple-ID på en Apple TV, Android-enhet, smart-TV eller strømmeenhet kan du vanligvis følge fremgangsmåten på skjermen og angi fullt navn, fødselsdato, en e-postadresse eller et telefonnummer, og en betalingsmåte. Hvis du konfigurerer Apple TV-appen på en smart-TV, kan det hende at du blir omdirigert til activate.apple.com for å opprette Apple‑ID-en. Du kan også følge fremgangsmåten nedenfor for å opprette Apple-ID-en din på nettet.

Opprett en Apple-ID på nettet

1. Gå til appleid.apple.com, og klikk på Opprett en Apple-ID.

Nettside som viser koblingen Opprett en Apple‑ID
  2. Følg trinnene på skjermen for å oppgi en e-postadresse, lage et sterkt passord og angi enhetsregionen din. E-postadressen du oppgir, blir den nye Apple-ID-en.*

3. Skriv inn et telefonnummer du alltid har tilgang til.

4. Merk av i boksene for å abonnere på Apple-oppdateringer dersom du ønsker det. Dette holder deg oppdatert om nyheter, programvare, produkter og tjenester fra Apple.

5. Klikk på Fortsett.

6. Følg fremgangsmåten på skjermen for å bekrefte e-postadressen og telefonnummeret ditt.

Når du har bekreftet e-postadressen din, kan du bruke den nye Apple-ID-en til å logge på App Store og andre Apple-tjenester, for eksempel iCloud.

* I Fastlands-Kina må du kanskje oppgi et +86-telefonnummer for Apple-ID-en din. Du kan endre dette nummeret senere, eller du kan endre landet eller området ditt til et sted der det ikke kreves. Dette nummeret brukes bare til verifisering.

Hvis du får opp en melding om at du må logge på iTunes

Hvis du opprettet en Apple-ID på nettet og får opp en melding om at du må logge på iTunes, følger du fremgangsmåten nedenfor for enheten din:

• På iPhone eller iPad: Åpne Innstillinger, og trykk på Logg på [enhet]. Deretter logger du på med Apple‑ID-en din.

• På Mac: Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger, velg Apple‑ID og logg på med Apple‑ID-en din.

• På Apple TV: Logg på App Store eller andre Apple-tjenester med Apple-ID-en din. Du kan også åpne Innstillinger og trykke på Brukere og kontoer. Velg Legg til standardbruker eller Legg til ny bruker, logg på med Apple-ID-en din, og følg trinnene du blir bedt om å gjøre.

• en Android-enhet: Gå til tv.apple.com/no eller music.apple.com/no, og logg på med Apple-ID-en din.

• På PC: Gå til Microsoft Store, last ned og installer iTunes, Apple TV-appen eller Apple Music-appen, og logg på med Apple-ID-en din.

Butikktilgjengelighet og -funksjonalitet kan variere etter land eller region.