Identifiser portene på en Mac

Hvis du ikke er sikker på hvilken port du skal bruke med en ekstern skjerm, en harddisk, et kamera, en skriver, iPhone, iPad eller en annen enhet, kan portformene og symbolene i denne veiledningen være til hjelp.

Informasjon om disse og andre typer Mac-porter er tilgjengelig i spesifikasjonene for Macen din:

1. Velg Apple-menyen  > Om denne maskinen, dobbeltklikk på serienummeret, og trykk deretter på Kommando-C for å kopiere det.

2. Gå til siden med tekniske spesifikasjoner, klikk på Søk i tekniske spesifikasjoner-feltet, trykk på Kommando-V for å lime inn serienummeret til datamaskinen og klikk på Søk.

3. Klikk på spesifikasjonssiden for Macen din.

Thunderbolt 4

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 4-porter:

Du kan koble til eksterne og andre enheter som kobles til via en Thunderbolt 4No alt supplied for Image-kabel, Thunderbolt 3No alt supplied for Image-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-ladekabel for å lade den bærbare datamaskinen eller en USB-C-til-Lightning-kabel for å lade en iPhone eller iPad. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du bruke en adapter for å koble til enheten.

No alt supplied for Image

Hvis du har en Mac Studio med M1 eller M2 Ultra, kan du også koble til en skjerm eller Thunderbolt-enhet til Thunderbolt 4-portene på forsiden av datamaskinen.

Thunderbolt / USB 4

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt / USB 4-porter:

Du kan koble til en enkelt ekstern skjerm og andre enheter som kobles til med enten en Thunderbolt 3Thunderbolt 3-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-ladekabel for å lade den bærbare datamaskinen eller en USB-C-til-Lightning-kabel for å lade en iPhone eller iPad. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du bruke en adapter for å koble til enheten.

En iMac fra 2021 sett bakfra, med forstørrede porter

På iMac (2021 eller nyere) vises symbolet Thunderbolt-symbolNo alt supplied for Image ovenfor hver Thunderbolt / USB 4-port. For å koble til en skjerm bruker du en av portene med Thunderbolt-symboletThunderbolt-symbol.

Thunderbolt 3

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt 3-porter:

Bruk disse portene med skjermer og andre enheter som kobles til med en Thunderbolt 3No alt supplied for Image-kabel eller USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-strømadapter og -kabel Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du bruke en adapter for å koble til enheten.

USB-C

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har USB-C-porter:

På Mac Studio-modeller med M1 eller M2 Max bruker du USB-C-portene på forsiden av datamaskinen med eksterne enheter som kobles til via USB-C-kabel. Hvis du vil koble til en ekstern skjerm, bruker du portene på baksiden av datamaskinen med Thunderbolt-symboletThunderbolt-symbol.

På iMac (bare på modellen med fire porter) bruker du USB-C-portene med eksterne enheter som kobles til med en USB-C-kabel. For å koble til en ekstern skjerm bruker du en av portene med Thunderbolt-symboletThunderbolt-symbol.

På MacBook bruker du denne porten med skjermer og andre enheter som kobles til med en USB-C-kabel. Du kan også koble til en USB-C-strømadapter og -kabel for å lade den bærbare datamaskinen. Hvis du har en enhet som ikke kan kobles til denne porten, kan du bruke en adapter for å koble til enheten.

HDMI

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har en HDMI-port:

Bruk HDMI med skjermer og TV-er som kobles til med en HDMI-kabel.

SD-kort

Følgende Mac-modeller har en SDXC-kortplass:

Bruk SD-kortplassen med SD-, SDHC-, SDXC-, MMC- og UHS-II-mediekort, som for eksempel de som brukes i digitale kameraer.

Ethernet

No alt supplied for Image

Bruk EthernetNo alt supplied for Image med nettverk og enheter som kobles til med en Ethernet-kabel (RJ45).

På noen iMac-modeller finner du Ethernet-porten på datamaskinens strømadapter. Hvis Macen eller strømadapteren ikke har Ethernet-port, kan du bruke en Ethernet-adapter.

Strøm

Brukstrømporten på den bærbare Macen for å koble datamaskinen til nettstrøm med en USB-C-til-MagSafe 3-kabel og USB-C-strømadapter, MagSafe 2-strømadapter eller MagSafe-strømadapter. Noen bærbare Macer har en dedikert ladeport, mens andre bare bruker USB-C-porter til å lade.

Finn ut hvordan du identifiserer Mac-strømadapteren og hvordan du hurtiglader MacBook Air eller MacBook Pro.

MagSafe 2- og MagSafe-strømadaptere er ikke kompatible med MagSafe 3.

Lyd

Bruk lyd ut –No alt supplied for Image eller lyd ut – No alt supplied for Image – med hodetelefoner, høyttalere og andre enheter for lydutdata som kobles til med en lydkabel med en lydkontakt på 3,5 mm. På kompatible Macer kan du koble hodetelefoner med høy impedans til hodetelefonutgangen på 3,5 mm.

Bruk lyd innNo alt supplied for Image med en mikrofon eller annen lydinndataenhet som kobles til med en lydkabel som har en lydkontakt på 3,5 mm.

USB-A

No alt supplied for Image

Bruk disse portene med enheter som kobles til med USB-ANo alt supplied for Image-kabel. USB-porter er noen ganger merket med USB-spesifikasjonene til porten, som for eksempel USB 2 eller USB 3.

No alt supplied for Image

Fra venstre til høyre: strøm, to Thunderbolt, USB-A og lyd ut.

Thunderbolt

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Thunderbolt- eller Thunderbolt 2-porter:

Bruk disse portene med skjermer og andre enheter som kobles til med en ThunderboltThunderbolt-kabel.

Thunderbolt og Thunderbolt 2 er ikke det samme som Mini DisplayPortMini DisplayPort. De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten. Denne porten støtter riktignok Mini DisplayPort for videoutgang, så du kan bruke en Mini DisplayPort-kabel for å koble til en Mini DisplayPort-skjerm.

Mini DisplayPort

No alt supplied for Image

Følgende Mac-modeller har Mini DisplayPort:

Bruk denne porten med skjermer som kobles til med en Mini DisplayPortNo alt supplied for Image-kabel.

Mini DisplayPort er ikke det samme som Thunderbolt eller Thunderbolt 2No alt supplied for Image. De har samme form, men de har forskjellige symboler på kabelen og porten.

FireWire

No alt supplied for Image

FireWire 400

No alt supplied for Image

FireWire 800

Bruk FireWire FireWireNo alt supplied for Image med enheter som kobles til med en FireWire 400- eller FireWire 800-kabel.

Finn ut mer

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.