Bruk AirPlay til å strømme video eller vise innholdet på skjermen til iPhone eller iPad

Bruk AirPlay til å strømme eller dele innhold fra Apple-enhetene dine til Apple TV, en AirPlay-kompatibel smart-TV eller Mac. Strøm en video. Del bildene dine. Eller vis enhetens skjerm.

Strøm video manuelt fra iPhone eller iPad

1. Koble enheten til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV, den AirPlay-kompatible smart-TV-en eller Macen.

2. Finn videoen du vil strømme.

3. Trykk på AirPlay-knappenBildet har ingen alternativ tekst. I noen apper må du kanskje trykke på en annen knapp først.1 I Bilder-appen kan du for eksempel trykke på Del-knappenBildet har ingen alternativ tekst og deretter på AirPlay-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

AirPlay-knappen vises fremhevet nederst til høyre på iPhone-skjermen under videoavspilling
  4. Velg TV-en eller Macen fra listen.

Tilgjengelige enheter vises under Høyttalere og TV-er

For å slutte å strømme trykker du på AirPlay-knappenBildet har ingen alternativ tekst i appen du strømmer fra, og deretter trykker du på iPhone eller iPad på listen.

Strøm video automatisk fra iPhone eller iPad

Avhengig av AirPlay og Handoff-innstillingene dine kan iPhone eller iPad foreslå eller automatisk koble til enheter du bruker ofte med AirPlay.

Slik justerer du innstillingene for AirPlay og Handoff:

1. Gå til Innstillinger på iPhone eller iPad med den nyeste versjonen av iOS.

2. Trykk på Generelt.

3. Trykk på AirPlay og Handoff og deretter på Bruk AirPlay automatisk.

Automatisk er valgt for Bruk AirPlay automatisk på AirPlay og Handoff-skjermen
  4. Velg en innstilling.

• Aldri: Velg en enhet for AirPlay manuelt.

• Spør: Få varslinger med foreslåtte AirPlay-tilkoblinger. Trykk på varslingen med den foreslåtte AirPlay-tilkoblingen for å opprette tilkoblingen, eller avvis eller ignorer den, og velg en annen enhet for AirPlay manuelt.

• Automatisk: Få varslinger med foreslåtte og automatiske AirPlay-tilkoblinger. Avvis eller ignorer varslingen med den automatiske AirPlay-tilkoblingen, og trykk deretter på Spill av i appen du bruker til å bruke tilkoblingen. Eller trykk på angreknappenBildet har ingen alternativ tekst for å koble fra raskt og velge en annen AirPlay-enhet manuelt.

Den AirPlay-aktiverte enheten må være på samme Wi-Fi-nettverk som iPhonen eller iPaden du bruker, før du kan få automatiske og foreslåtte AirPlay-tilkoblinger. For å få automatiske og foreslåtte AirPlay-tilkoblinger til Apple TV eller HomePod, må du påse at Apple TV eller HomePod er logget på samme iCloud-konto som iPhonen eller iPaden.

Speil iPhone eller iPad til en TV eller Mac

1. Koble iPhone eller iPad til det samme Wi-Fi-nettverket som Apple TV, den AirPlay-kompatible smart-TV-en eller Macen.2

2. Åpne Kontrollsenter:

• På iPhone X eller nyere eller iPad med iPadOS 13 eller nyere: Sveip ned fra øverst til høyre på skjermen.

• På iPhone 8 eller tidligere eller iOS 11 eller tidligere: Sveip opp fra bunnen av skjermen.

3. Trykk på Skjermspeiling-knappenBildet har ingen alternativ tekst.

Skjermdeling-knappen vises fremhevet blant Kontrollsenter-modulene
  4. Velg TV-en eller Macen i listen.

Tilgjengelige enheter vises under Skjermdeling
  5. Hvis en AirPlay-kode vises på TV-skjermen eller Macen, skriver du inn koden på iPhonen eller iPaden.

For å slutte å speile iPhone eller iPad åpner du Kontrollsenter, trykker på Send AirPlay-skjermbilde og trykker deretter på Avslutt sending av skjermbilde. Eller trykk på Meny-knappen på Apple TV Remote.

1. Noen videoapper støtter kanskje ikke AirPlay. Hvis du ikke kan bruke AirPlay med en videoapp, kan du sjekke App Store på Apple TV for å se om den appen er tilgjengelig.

2. Finn ut hvilke macOS-versjoner og Mac-modeller som er kompatible med AirPlay til Mac og finn ut hvordan du konfigurerer Mac til å motta AirPlay.