Betal med Apple Pay

Du kan betale med Apple Pay i butikker, i apper, på nettet og andre steder.

Slik betaler du med Apple Pay i butikker og andre steder

Med iPhone eller Apple Watch kan du bruke Apple Pay i butikker, restauranter, bensinstasjoner, drosjer eller andre steder der du ser disse symbolene1.

En iPhone og Apple Watch som viser en fullført betaling med Apple Pay

Betal med iPhone

1. Slik bruker du standardkortet:
    • Hvis iPhonen din har Face ID, kan du dobbeltklikke på sideknappen. Hvis du blir bedt om det, autentiserer du med Face ID eller skriver inn koden din for å åpne Lommebok.
    • Hvis iPhonen har Touch ID, dobbeltklikker du på Hjem-knappen.
  2. Hvis du vil bruke et annet kort, kan du trykke på standardkortet for å se de andre kortene dine. Trykk på et nytt kort og autentiser.
  3. Hold den øverste delen av iPhone i nærheten av den kontaktfrie leseren til Ferdig og et hakemerke vises på skjermen.

Betal med Apple Watch

1. Dobbeltklikk på sideknappen.
  2. Standardkortet ditt åpnes automatisk. Bla nedover for å velge et annet kort.
  3. Hold Apple Watch-skjermen i nærheten av den kontaktfrie leseren til du kjenner et lett trykk og hører et pip.

Vil du se de nylige kjøpene dine? Finn ut hvordan du viser transaksjonshistorikken for Apple Pay.

Slik betaler du med Apple Pay på nettet eller i apper

Du kan bruke Apple Pay til å betale på nettet i Safari2,3 eller i apper, der du ser Apple Pay som betalingsalternativ.

En iPhone som viser alternativet for å betale med Apple Pay på nettet

1. Trykk på Apple Pay-knappen eller velg Apple Pay som betalingsmåte.
  2. Hvis du vil betale med et annet kort, trykker du på Neste-knappen  eller Utvid meny-knappen  ved siden av standardkortet ditt.
  3. Hvis nødvendig angir du fakturerings-, leverings- og kontaktinformasjonen din. Apple Pay lagrer denne informasjonen, så du trenger ikke å angi den på nytt.
  4. Bekreft betalingen.
    • iPhone eller iPad med Face ID: Dobbeltklikk på sideknappen, og bruk deretter Face ID eller sikkerhetskoden din.
    • iPhone eller iPad uten Face ID: Bruk Touch ID eller sikkerhetskoden din.
    • Apple Watch: Dobbeltklikk på sideknappen.
    • Mac med Touch ID: Følg veiledningen på Touch Bar og plasser fingeren på Touch ID. Hvis Touch ID er slått av, trykker du på Apple Pay-symbolet på Touch Bar og følger veiledningen på skjermen.
    • Mac uten Touch ID: Bekreft betalingen på Bluetooth-tilkoblet iPhone eller Apple Watch. Sørg for at du er logget på med den samme Apple-ID-en på alle enhetene dine.
    • Apple Vision Pro: Dobbeltklikk på den øverste knappen, og bruk deretter Optic ID eller koden din.
  5. Når betalingen er utført, vises Ferdig og et hakemerke på skjermen.

1. I tillegg til å godta Apple Pay må forhandleren akseptere betalingskortet og betalingsnettverket ditt.
  2. I Fastlands-Kina kan du bare bruke Apple Pay på nettet i Safari på en kompatibel iPhone og iPad med den nyeste versjonen av iOS eller iPadOS.
  3. I Italia kan du bruke iPhone og Apple Watch til å foreta Apple Pay-kjøp i butikker med et Maestro-kort. Maestro-kort kan ikke brukes i apper og på internett. I Nederland kan du legge til Maestro-kort på alle kompatible enheter bortsett fra Mac.

Informasjon om produkter som ikke er laget av Apple, samt uavhengige nettsteder som ikke kontrolleres eller testes av Apple, er gitt uten anbefaling eller godkjenning. Apple påtar seg ikke noe ansvar for utvalget av, bruken av eller ytelsen til nettsteder og produkter fra tredjeparter. Apple garanterer ikke for nøyaktigheten eller påliteligheten til tredjeparters nettsteder. Kontakt leverandøren for mer informasjon.