Dette bør du gjøre før du selger, gir bort, bytter inn eller resirkulerer Macen din

Tilbakestill Macen til fabrikkinnstillingene for å klargjøre den for en ny eier.

Før du begynner

Hvis Macen har Slett alt innhold og alle innstillinger

Macen har bare Slett alt innhold og alle innstillinger-funksjonen hvis den oppfyller disse kravene:

Hvis Macen oppfyller disse kravene, kan du følge fremgangsmåten for å slette Macen og tilbakestille den til fabrikkinnstillingene.

Hvis Macen ikke har Slett alt innhold og alle innstillinger

Hvis Slett alt innhold og alle innstillinger-funksjonen ikke er tilgjengelig på Macen, følger du denne fremgangsmåten i stedet. Før du begynner, er det hendig å vite hvilken macOS-versjon Macen bruker.

1. Sikkerhetskopier eller overfør filene dine

Hvis du ikke allerede har en sikkerhetskopi, kan du sikkerhetskopiere filene dine til en ekstern lagringsenhet eller overføre filene til en ny Mac.

2. Logg av iTunes

Hvis du bruker macOS Catalina eller nyere, hopper du over dette trinnet.

1. Fra menylinjen i iTunes velger du Konto > Autoriseringer > Fjern autorisering av denne maskinen.
  2. Skriv inn Apple-ID-en din og passordet ditt, og klikk på Fjern autorisering. Finn ut mer om fjerning av autorisering.

3. Logg av iCloud

Når du følger denne fremgangsmåten for å logge av iCloud, blir du spurt om du vil beholde en kopi av iCloud-dataene dine på denne Macen. Det er raskere å bare beholde en kopi, siden du skal slette Macen senere.

macOS Ventura eller nyere:

1. Velg Apple-menyen  > Systeminnstillinger.
  2. Klikk på navnet ditt (Apple-ID-en) i sidepanelet.
  3. På høyre side blar du ned og klikker på Logg av.

macOS Monterey, macOS Big Sur eller macOS Catalina:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på Apple-ID.
  3. Velg Oversikt i sidepanelet.
  4. Klikk på Logg av.

Eldre versjoner av macOS:

1. Velg Apple-menyen  > Systemvalg.
  2. Klikk på iCloud.
  3. Klikk på Logg av.

4. Logg av iMessage

1. Åpne Meldinger-appen.
  2. Fra menylinjen i Meldinger velger du Meldinger > Innstillinger (eller Innstillinger).
  3. Klikk på iMessage.
  4. Klikk på Logg av.

5. Koble fra Bluetooth-enheter (valgfritt)

Hvis Macen din er sammenkoblet med et Bluetooth-tastatur, en Bluetooth-mus eller en annen Bluetooth-enhet som du har tenkt å beholde, kan du fjerne sammenkoblingen. Dette valgfrie trinnet forhindrer utilsiktede inndata når Macen og enheten har separate eiere, men forblir innenfor Bluetooth-rekkevidde.

Hvis du gjør dette på en Mac uten innebygd tastatur eller styreflate, må du koble til et USB-tastatur og en USB-mus for å fullføre resten av trinnene.

1. Velg Apple-menyen > Systeminnstillinger (eller Systemvalg).
  2. Klikk på Bluetooth.
  3. Flytt pekeren over enheten du vil koble fra, og klikk deretter på Koble fra-knappen eller Fjern-knappen (x) ved siden av navnet på enheten.

6. Slett Macen

1. Slå av Macen.
  2. Start maskinen fra macOS-gjenoppretting, og bruk deretter Diskverktøy til å slette Macen. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du følge fremgangsmåten for å slette Macen med Diskverktøy.
  3. Når du er ferdig, avslutter du Diskverktøy, men starter ikke Macen på nytt.

7. Installer macOS på nytt

1. Mens du fortsatt er i macOS-gjenoppretting, velger du Installer macOS på nytt og følger instruksjonene på skjermen. Finn ut mer om hvordan du installerer macOS på nytt fra macOS-gjenoppretting
  2. Når du har installert macOS på nytt, starter Macen på nytt til en oppsettassistent. Trykk på Kommando-Q for å slå av maskinen i stedet for å fortsette konfigureringen.

8. Nullstill NVRAM

1. Hvis du bruker en Intel-basert Mac, følger du fremgangsmåten for å nullstille NVRAM. Dette fjerner brukerinnstillingene fra minnet og gjenoppretter bestemte sikkerhetsfunksjoner som er endret.
  2. Når du har tilbakestilt NVRAM, starter Macen opp til oppsettsassistenten igjen. Hvis du vil la Macen være i en «rett-fra-esken»-tilstand, trykker du på Kommando-Q for å slå den av i stedet for å fortsette oppsettet.

Slik bytter du inn eller resirkulerer Macen din

Uansett hvilken modell du har og hvilken tilstand den er i, kan vi få noe godt ut av enheten både for deg og kloden vår: Finn ut hvordan du kan bytte inn eller gjenvinne maskinen med Apple Trade In.