Bruk et program i fullskjermmodus

Mange macOS-programmer, for eksempel Mail, gjør det mulig å utvide vinduet slik at det fyller skjermen.

Merk: VO representerer VoiceOver-spesialtasten.

• Hvis du vil gå til fullskjermmodus i et program som har støtte for det, trykker du på Kontroll-Kommando-F. Du kan også navigere til den grønne fullskjermknappen oppe i venstre hjørne og trykke Kommando-mellomromstasten.

Fullskjermknappen kan også utvide (også kalt maksimere) vinduet. Hvis du vil gjøre det, trykker du på VO-Kommando-mellomrom for å åpne handlingsmenyen, og velger «Zoom vinduet». Du kan få vinduet tilbake til den forrige størrelsen ved å navigere til fullskjermknappen, trykke på VO-Kommando-mellomrom for å åpne handlingsmenyen og deretter velge «Zoom vinduet».

• Når du arbeider i fullskjermmodus, vises menylinjen kun når markøren flytter dit. Når du vil navigere til menylinjen for å vise den, trykker du VO-M.

• Når du vil avslutte fullskjermmodus, trykker du VO-F2-F2 for å vise vindusvelgeren, trykker på pil ned eller pil opp til du hører «Avslutt fullskjermmodus» og trykker deretter på mellomromstasten. Eller trykk på Kontroll-Kommando-F.