Hjelp for TextEdit

Velkommen til TextEdit

Skriv og rediger ren tekst-, rik tekst- og HTML-dokumenter.

En RTF-fil åpnes i TextEdit-vinduet, med grønn overskrift i en stor fontstørrelse og grønn og svart brødtekst i mindre fontstørrelser.
Filformat-lokalmenyen.

Konverter rik tekst-dokumenter til andre formater

Med Text Edit kan du åpne og redigere dokumenter med rik tekst som er opprettet i andre tekstbehandlingsprogrammer, inkludert Microsoft Office og Open Office. Du kan også arkivere dokumentene dine i et annet format, slik at de er kompatible med andre programmer. Hvis du vil arkivere en fil i et nytt format, velger du Arkiv > Arkiver og klikker deretter på Filformat-lokalmenyen og velger et format.

En HTML-fil i koderedigeringsmodus.

Opprett og rediger HTML-dokumenter

Du trenger ikke et spesialprogram for å skrive eller redigere HTML-kode – bare bruk TextEdit. Hvis du alltid vil åpne HTML-filer i koderedigeringsmodus, velger du TextEdit > Valg, klikker på Åpne og arkivere, og velger «Vis HTML-filer som HTML-kode i stedet for formatert tekst».

Et bilde med et hjerte tegnet på det ved hjelp av Merking-verktøyene.

Merk bilder

Du kan skrive eller tegne på bilder i tekstfilene dine ved hjelp av Merking-verktøylinjen – for eksempel for å gi tilbakemeldinger til en kollega. Klikk på , og klikk deretter på Merking for å vise verktøyene.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.