Et Terminal-vindu som viser en prosedyre som sletter en disk.

Kom i gang med Terminal

Bruk erfaringen din med prosedyrer og funksjonene i Terminal til å opprette, organisere og administrere shell-prosedyrer.

Slik kommer du i gang med Terminal

Tre Terminal-vinduer med ulik bakgrunnsfarge.

Framhev Terminal-vinduer ved hjelp av profiler

Når du er logget på flere tjenere, hjelper unike bakgrunnsfarger og vindustitler som er angitt i profiler, deg med å enkelt finne riktig Terminal-vindu. Bruk profiler som er innebygd i Terminal, eller opprett dine egne tilpassede profiler.

Slik oppretter du profiler for Terminal-vinduer

Et Terminal-vindu som viser merker og bokmerker til venstre og høyre i vinduet, og et tidsstemplet bokmerke over en kommandoledetekst.

Naviger i Terminal-vinduer

Legg til merker og bokmerker mens du arbeider, og bruk dem til å navigere raskt gjennom store mengder Terminal-data i et vindu.

Slik bruker du merker og bokmerker

Inspektør-panelet i Terminal.

Håndter prosesser

Bruk inspektøren til å vise og håndtere prosesser som kjører, og til å endre vindustitler og bakgrunnsfarger.

Slik bruker du inspektøren

Hva er Terminal?

Les en grunnleggende introduksjon til Terminal.

Les om Terminal

Slå opp prosedyrekommandoer

Åpne Unix manual (man)-sider for å slå opp kommandoer.

Les om UNIX Manual Pages

Gjør deg kjent med prosedyrer

Les en utfyllende introduksjon om prosedyrer i Unix.

Vis Shell Scripting Primer

Hvis du vil slå opp i Brukerveiledning for Terminal, klikker du på Innholdsfortegnelse øverst på siden eller skriver inn et ord eller en setning i søkefeltet.

Nyttig?
Tegngrense: 250
Bruk maksimalt 250 tegn.
Takk for tilbakemeldingen din.