medienøkkel

En del av hierarkiet av krypteringsnøkler som bidrar til å gi sikker og umiddelbar sletting. I iOS, iPadOS, tvOS og watchOS pakker medienøkkelen metadataene på datavolumet (og uten dem blir tilgang til alle filspesifikke nøkler umulig, og alle filer som er beskyttet med Databeskyttelse, blir dermed utilgjengelige). I macOS pakker medienøkkelen nøkkelmaterialet, alle metadata og data på volumet som er beskyttet med FileVault. I begge tilfeller blir krypterte data utilgjengelige når medienøkkelen slettes.