ondsinnet programvare

Såkalt «ondsinnet programvare» er skadelig programvare som omfatter virus, ormer, trojanske hester og andre programmer som kan skade Macen eller true personvernet. Ondsinnet programvare kan bli installert utilsiktet når du åpner vedlegg i e-postmeldinger eller laster ned objekter fra nettsteder.

Noe skadelig programvare er bare irriterende. Men oftest er formålet å ta kontroll over Macen for å innhente personlig og økonomisk informasjon, gjøre om maskinen til vert for ulovlig innhold, sende søppelpostmeldinger eller gjøre skade på andre maskiner på nettverket.

Unngå å åpne eller laste ned objekter fra nettsteder og e-postmeldinger, med mindre du er sikker på at de kommer fra en kilde du stoler på. Hvis du er i tvil om kilden, bør du slette objektet. Du kan alltids hente det på nytt senere når du har forsikret deg om at det ikke er skadelig programvare.