Hva er albumer?

Et album er en samling med bilder og videoklipp. Bilder oppretter noen albumer for deg, og du kan opprette så mange albumer du vil, for å organisere bildene dine slik du vil ha dem. Du kan plassere bilder i flere enn ett album. Du kan også opprette smarte albumer, som automatisk samler bilder for deg basert på kriterier du angir – for eksempel nøkkelord eller steder. Du kan organisere albumene dine i grupper ved å plassere dem i mapper.

Åpne Bilder for meg

Albumer vises i sidepanelet. Marker et album for å se innholdet i vinduet til høyre. Hvis du vil se albumene i en mappe (for eksempel Mine albumer-mappen), klikker du på trekanten ved siden av mappen. Eller du kan bare markere mappenavnet, og albumene i mappen vises i vinduet til høyre. Dobbeltklikk på et album for å åpne det.

Bilder-vinduet med Mine albumer markert i sidepanelet, og albumene du har opprettet vist i vinduet til høyre.

Tips: Hvis du vil se innholdet i et album raskt, plasserer du markøren over albumet og ruller eller sveiper mot venstre eller høyre.

Du kan opprette følgende typer albumer i Bilder:

• Standardalbumer: Du oppretter og gir navn til disse albumene og kan legge til alle bilder og videoklipp du vil i dem. Du kan inkludere samme bilde i flere albumer, og du kan legge til eller slette bilder fra et album når som helst.

• Smarte albumer: Disse albumene samler og viser bilder automatisk basert på kriterier du angir. For eksempel kan du opprette et smart album og angi at det skal inkludere alle bilder tatt i 2014 som også er favoritter. Bilder legger til bilder som passer med de kriteriene i det smarte albumet. Hver gang du importerer nye bilder, fortsetter Bilder å legge til de som passer med kriteriene for det smarte albumet.

• Mapper: Hvis du vil organisere biblioteket ytterligere, kan du gruppere albumer i mapper. Du kunne for eksempel opprette mapper for å oppbevare familiegjenforeningsalbumer eller albumer med bilder fra campingturer. Les mer om mapper under Grupper albumer i mapper.

For å hjelpe deg med å holde orden i biblioteket, oppretter Bilder automatisk albumer for deg, deriblant følgende:

• Bilder: Inneholder alle bildene i biblioteket sortert etter datoen de ble lagt til i biblioteket. Dette albumet inneholder også bilder som er overført fra andre iOS-enheter og Macer der iCloud-bildebibliotek eller Min bildestrøm er slått på.

• Minner: Inneholder minner Bilder har opprettet for deg. Du kan også klikke på Favorittminner-knappen i verktøylinjen for å se minnene du har merket som favoritter.

• Favoritter: Inneholder bilder du har merket som favoritter.

• Personer: Inneholder bilder av personer. Bilder søker automatisk gjennom biblioteket og identifiserer personer i bildene dine ved hjelp av ansiktsgjenkjenningsteknologi. Du kan navngi identifiserte personer og deretter enkelt finne og navigere i bilder av favorittpersonene dine.

• Steder: Viser bildene som miniatyrbilder på et verdenskart. Du kan klikke på et miniatyrbilde for å se bildene som er tatt på det stedet.

• Importert: Inneholder bildene du har importert til Bilder i den rekkefølgen de ble importert. Albumet oppdateres hver gang du importerer bilder.

• Skjult: Inneholder bilder du har skjult (slik at de blir værende i biblioteket uten at de vises). Hvis du vil se Skjult-albumet, velger du Vis > Vis albumet «skjult».

• Nylig slettet: Inneholder bilder du har slettet nylig. Dette albumet vises når du har slettet bilder. De slettede bildene blir værende i albumet i et bestemt antall dager før de slettes permanent. Du kan gjenopprette bildene i dette albumet til biblioteket eller slette dem permanent med en gang.

• Aktivitet: Viser nyere bilder og aktivitet, for eksempel kommentarer og likeklikk, på bildene du deler ved hjelp av iCloud-bildedeling.

• Delte albumer: Viser alle albumene du deler ved hjelp av iCloud-bildedeling.

• Medietyper: Inneholder albumer som automatisk samler bilder og videoer basert på medietypen. Albumene som vises, avhenger av typen bilder eller video du har tatt, og kan inkludere video, selfier, Live Photos-bilder, lang eksponering, panoramabilder, sakte film, portretter, skjermbilder, bildesekvenser, animert og annet.

Tips: Hvis du arkiverer animerte GIF-er i biblioteket, vises de i Animert-albumet.

• Mine albumer: Inneholder bildealbumene du oppretter. Det kan hende du også ser smarte albumer som opprettes automatisk basert på alternativene du har valgt, for eksempel et Familie-album (som vises hvis du bruker iCloud-familiedeling), albumer som inneholder bilder som har blitt flyttet fra iPhoto eller Aperture, og mer.

• Mine prosjekter: Inneholder lysbildeserie-, bok-, kalender- og kortprosjektene du har opprettet.

• Min bildestrøm: Inneholder bilder overført av Min bildestrøm. Det vises hvis du har slått på Min-bildestrøm og slått av iCloud-bildebibliotek.

Tips: Hvis du vil se et bestemt album raskt, velger du Vis > Albumer > Mine albumer og velger deretter albumet du vil åpne.