Bruk en vignett

Du kan bruke en vignett til å gjøre kantene på et bilde mørkere og til å framheve midten av bildet. Du kan justere mørkheten og størrelsen på vignetten for å skape utseendet du vil ha, og gjøre vignetten mykere for en mindre dramatisk effekt.

Bilde med vignett, som viser mørke områder rundt kantene.
  1. Dobbeltklikk på et bilde, og klikk deretter på Rediger i verktøylinjen.

2. Klikk på Juster i verktøylinjen.

3. Klikk på trekanten ved siden av Vignett i Juster-panelet.

4. Flytt skyveknappene for å justere vignetten.

Vignett-kontroller i Juster-panelet.
    • Styrke: Gjør vignetten mørkere eller lysere.

• Radius: Endrer størrelsen på vignetten.

• Mykhet: Endrer opasiteten for vignetten, og gjør den mer eller mindre fremtredende.