Bilder i RAW-format

Når du tar et bilde med et digitalkamera med RAW-innstillingen aktivert, vil bildefilen inneholde alle dataene som ble oppfanget av kameraets sensor. (Bilder arkivert i JPEG- eller TIFF-format inkluderer ikke all den informasjonen.) Bilder kan få tilgang til alle dataene i et bilde i RAW-format, som gir deg bedre fleksibilitet for justering av farge og eksponering.

Hvis du vil redigere eller skrive ut et bilde i RAW-format, må du ha et program (for eksempel Bilder) som kan konvertere den ubehandlede RAW-bildefilen til et annet filformat, for eksempel JPEG. Et bilde i RAW-format kalles noen ganger et «digitalt negativ» – bildefilen inneholder all informasjonen som er nødvendig for å opprette et bilde, men du kan ikke bruke selve filen som et bilde. Bilder importerer bilder i RAW-format og lagrer alle dataene. Bilder oppretter også automatisk JPEG-versjoner, som du kan redigere eller skrive ut akkurat som alle andre bilder.