objekt

Et objekt er et element du plasserer på en side, som bilder (fotografier), tekstruter, figurer, 3D-objekter, videoer, tabeller og diagrammer. Hvis du vil legge til et objekt på en side, klikker du på en av objektknappene i verktøylinjen.

Pages-verktøylinjen med Sett inn-, Tabell-, Diagram-, Tekst-, Figur- og Medier-knappene.

Standardinnstillingen er at objekter flyter fritt, slik at du kan plassere dem hvor som helst på siden eller legge dem i lag med andre objekter. Når et objekt er markert, vises formateringskontroller i Format-sidepanelet til høyre for dokumentet. Du kan legge til innhold i objekter og endre deres utseende.

Du kan også styre hvordan tekst flyter rundt objekter. Du kan for eksempel få teksten til å flyte rundt et objekt, eller plassere et objekt tekstbundet slik at det befinner seg på samme linje som teksten og flytter seg med teksten mens du skriver.