marker tekst

Gjør ett av følgende for å markere tekst i et dokument i redigeringsvisning:

• Marker et ord: Dobbelttrykk på den.

• Marker et avsnitt: Trippeltrykk i avsnittet.

• Marker et objekt i en liste: Trykk på punkttegnet, tallet eller bokstaven.

• Marker et tekstområde: Dobbelttrykk på et ord, og flytt gripepunktene for å inkludere et større eller mindre tekstområde. Flytt håndtaket forbi slutten av et avsnitt for å ta med alle formateringstegn (kalles også usynlige tegn).

• Marker tekst som ikke er tilstøtende: Hold nede Kommando-tasten på et tilkoblet tastatur mens du markerer to eller flere ikke-tilstøtende ord eller tekstområder med en styreflate eller mus.

Hvis du vil fjerne bare en del av markeringen av tekst som ikke er tilstøtende, må du holde nede Kommando-tasten og markere teksten du vil utelate.

Du kan også flytte to fingre over skjermtastaturet for å flytte innsettingspunktet, og deretter trykke én gang med to fingre på tastaturet for å markere et ord, to ganger for å markere en setning eller tre ganger for å markere et avsnitt.

Markering av et område med tilstøtende tekst eller flere områder med ikke-tilstøtende tekst er kun mulig innenfor samme del av dokumentet – for eksempel i brødteksten eller innenfor en enkelt tekstrute, figur eller tabellcelle.

Hvis du vil fjerne markeringen av all tekst, trykker du utenfor markeringen hvor som helst på siden.