Tekstbehandlings- og sidelayoutdokumenter

Du kan bruke Pages til å opprette tekstbehandlings- og sidelayoutdokumenter. Du kan legge til alle typer innhold (tekst, grafikk, diagrammer osv.) i begge dokumenttypene, men det er noen forskjeller i hvordan du arbeider med hver dokumenttype.

• Tekstbehandling: Brukes hovedsakelig til å opprette dokumenter som inneholder for det meste tekst, for eksempel rapporter eller brev. Disse dokumentene har et brødtekstområde der du skriver inn tekst, og tekst flyter fra en side til den neste. Nye sider opprettes automatisk når det trengs. Du kan også dele dokumenter inn i inndelinger (for eksempel for bokkapitler eller rapportavsnitt), og du kan legge til innhold separat fra brødteksten (for eksempel sidepaneler eller bildebeskrivelser) ved å legge til tekstruter eller andre objekter.

• Sidelayout: Brukes hovedsakelig til å opprette dokumenter med en mer tilpasset design, for eksempel nyhetsbrev og plakater. Et sidelayoutdokument er som et lerret hvor du kan legge til tekst i tekstruter, bilder og andre objekter, og deretter ordne objektene på siden slik du vil. Nye sider må legges til manuelt.

Hvis du vil se om et dokument er konfigurert for sidelayout, markerer du tekst, og trykker deretter på Sett inn-knappen i snarveislinjen over tastaturet. Hvis Sideskift er et av valgene du ser, betyr det at det er et tekstbehandlingsdokument.