marker objekter

Du kan velge ett objekt eller flere objekter samtidig.

Marker et objekt

Tekstrute, bilde, video, bildegalleri, diagram, figur eller lydobjekt: Klikk på objektet. Markeringshåndtak (f.eks. blå prikker rundt en tekstrute) vises for å angi at objektet er valgt. (Hvis du prøver å velge en tekstrute eller figur med markøren på innsiden, må du først klikke på utsiden av objektet før du kan klikke for å velge det.)

Et tekstbundet objekt: Hvis det tekstbundne objektet er i brødteksten, klikker du på det. Hvis det er i en tekstrute eller figur, dobbeltklikker du på det. Tre markeringshåndtak dukker opp for å vise at det er markert. (Du må kanskje endre størrelsen på objektet for å se håndtakene.)

En tabell: Klikk på tabellen, klikk hvor som helst i tabellen, og klikk deretter på firkanten øverst til venstre i tabellkantlinjen. (Du kan også klikke utenfor tabellen slik at ingen tabellceller er markert, for så å Skift-klikke på en tabellcelle for å markere den.) En blå kantlinje vises rundt tabellen når den er markert.

Hvis du ikke ser markeringshåndtakene eller en blå kantlinje, er objektet kanskje låst. Du må låse det opp før du kan markere det.

Marker flere objekter

• På en Mac: Marker et objekt, og hold deretter nede Kommando-tasten mens du klikker på andre objekter.

• På en Windows-maskin: Marker et objekt, og hold deretter nede Kontroll-tasten mens du klikker på andre objekter.