tekstbehandlings- og sideoppsettdokumenter

Du kan bruke Pages for iCloud til å opprette tekstbehandlings- og sideoppsettsdokumenter. Du kan legge til all slags innhold (tekst, grafikk, diagrammer osv.) i begge maltypene, men det er forskjeller i hvordan du arbeider med dem.

• Tekstbehandling: Brukes stort sett til å opprette dokumenter som hovedsaklig inneholder tekst, f.eks. rapporter eller brev. Disse dokumentene har et brødtekst-område hvor du kan skrive. Teksten flyter fra en side til den neste, og nye sider opprettes automatisk etter behov. Du kan også legge til innhold atskilt fra brødteksten (for ting som sidepaneler eller bildetekst). Dette gjør du ved å legge til en tekstboks.

• Sideoppsett: Brukes hovedsaklig til å opprette dokumenter med mer tilpasset utforming, f.eks. nyhetsbrev eller plakater. Et sideoppsettdokument er som et tomt lerret hvor du kan legge til tekstbokser, bilder og andre objekter. Du kan plassere dem akkurat som du vil på siden. Nye sider må legges til manuelt.

Hvis du vil se om en mal er konfigurert for tekstbehandling eller sideoppsett, åpner du den. Hvis du ser Legg til side-knappen i verktøylinjen (til venstre for Sett inn-knappen ), er det et sideoppsettdokument. Hvis ikke er det et tekstbehandlingsdokument.