marker tekst

• Marker et ord, et avsnitt eller et tekstområde: Dobbeltklikk på et ord, trippelklikk på et avsnitt eller dra musepekeren over et tekstområde.

Hvis teksten er i en tekstrute, en figur, en tabellcelle, et infotekstfelt eller et topp- eller bunntekstfelt, dobbeltklikker du først på objektet eller tekstfeltet og markerer deretter teksten inne i objektet.

Tips: Hvis du vil markere et tekstområde raskt uten å dra markøren, klikker du foran det første tegnet og holder deretter nede Skift-tasten på tastaturet og klikker så ved slutten av teksten du vil markere.

• Marker ikke-tilstøtende tekst: Hold nede Kommando-tasten mens du markerer to eller flere ikke-tilstøtende ord eller tekstområder.

Markering av et område med sammenhengende tekst eller flere områder med ikke-tilstøtende tekst er kun mulig innenfor samme del av dokumentet – for eksempel i brødteksten eller innenfor en enkelt tekstrute, figur eller tabellcelle.

Hvis du vil fjerne markeringen av all tekst, trykker du utenfor markeringen hvor som helst på siden. Hvis du vil fjerne ett tekstområde eller bare en del av markeringen av ikke-tilstøtende tekst, må du holde nede Kommando-tasten og markere teksten du vil utelate.