avsnittsstil

En avsnittsstil er et sett med egenskaper – for eksempel fontstørrelse og -farge – som du raskt kan ta i bruk på et helt avsnitt. Når du bruker avsnittsstiler, sørger du for at teksten ser lik ut i hele regnearket.

Avsnittsstiler gjør det også enkelt å formatere tekst. Hvis du for eksempel bruker Overskrift-stilen for alle overskriftene i et regneark og senere bestemmer deg for å endre fargen, kan du endre fargen for selve Overskrift-stilen, og så oppdateres alle overskriftene av seg selv – du trenger ikke å endre dem enkeltvis.

Avsnittsstiler vises i Format-sidepanelet til høyre i Numbers-vinduet. Der kan de tilordnes tastatursnarveier. Hvis du ikke ser sidepanelet, eller hvis sidepanelet ikke har tekstkontroller, klikker du på Format-radioknappen i verktøylinjen.

Avsnittsstil-menyen.