AAC

Advanced Audio Coding (kalles også MPEG-4) – en standard for konvertering og koding av digital lyd. AAC-filer kan spilles av med iPod, iPhone, iPad og programmer som støtter QuickTime.

AAC-kodede filer har nær CD-kvalitet på lyden – en lydkvalitet som tilsvarer eller er bedre enn MP3-filer som er kodet med samme eller høyere bitfrekvens. En 128-kbps AAC-fil har en lydkvalitet som tilsvarer eller er bedre enn en 160-kbps MP3-fil. Fordi bitfrekvensen er lavere, tar AAC-filen mindre plass enn MP3-filen.

AAC er det formatet som tar minst plass og gjør at du kan oppbevare flest mulig filer på harddisken eller enheten. Med Høy kvalitet-innstillingen bruker AAC-filer ca. 1 MB med plass per minutt.