Konfigurer sending av tekstmeldinger

Du kan konfigurere Meldinger til å sende tekstmeldinger på tre måter:

• iMessage: Bruk iMessage til å sende så mange meldinger du vil, til venner som bruker iPhone, iPad, iPod touch og Mac. Du må ha en Apple-ID for å bruke iMessage. Hvis du har foretatt kjøp fra iTunes Store eller App Store eller er logget på iCloud, har du allerede en Apple-ID. Hvis du ikke har en Apple-ID, kan du opprette en i Meldinger.

• SMS-tekstmeldinger: Hvis du har en iPhone med iOS 8.1 eller nyere, kan du også sende SMS-meldinger til en hvilken som helst mobiltelefon fra Macen.

• Jabber: Hvis du har en meldingskonto hos Jabber, kan du også legge den til i Meldinger. For å bruke en Jabber-konto må du kjenne brukernavnet og passordet for kontoen.

Åpne Meldinger for meg

Konfigurer sending av tekstmeldinger med iMessage

1. Velg Meldinger > Valg, klikk på Kontoer, og marker iMessage i Kontoer-listen.

2. Oppgi Apple-ID-en og passordet, og klikk på Logg på.

Når du har logget på, markerer du «Send lesebekreftelser» slik at personer som sender deg meldinger ser når du har lest dem.

Du kan også sende lesebekreftelser kun for en samtale.

Konfigurer sending av SMS-tekstmeldinger

Konfigurer sending av tekstmeldinger med Jabber

Hvis du trenger en Jabber-konto eller hvis du er usikker på brukernavnet eller passordet, besøker du tjenesteleverandørens nettsted.

1. Velg Meldinger > Legg til Jabber-konto.

2. Skriv inn brukernavnet for Jabber-kontoen (for eksempel grantphelps@jabber.org) og passordet, og klikk deretter på Logg på.

Du kan også konfigurere meldingskontoen i Internett-kontoer-valgpanelet i Systemvalg. Hvis du trenger mer informasjon, kan du lese Bruk sosiale medier-kontoer og andre nettkontoer.

Slutt å bruke en meldingskonto

Hvis du ikke vil se meldinger fra en konto på Macen, kan du deaktivere kontoen, logge av iMessage eller fjerne en Jabber-konto fra Macen.

• Gjør ett av følgende:

• Deaktiver en konto: Velg Meldinger > Valg, klikk på Kontoer, og marker kontoen til venstre. Fjern markeringen for «Aktiver denne kontoen». Når du gjør en konto inaktiv, vises statusen din som Frakoblet.

• Logg av fra iMessage: Velg Meldinger > Valg, klikk på Kontoer, marker iMessage-kontoen, velg Logg av, og bekreft deretter at du vil logge av. Når du logger av iMessage, vil du ikke lenger motta meldinger fra den kontoen.

• Fjern en Jabber-konto fra Macen: Velg Apple-menyen > Systemvalg, klikk på Internett-kontoer, marker kontoen du vil slutte å bruke, og klikk på Fjern-knappen .

ADVARSEL: Hvis du sletter en konto eller slår av individuelle funksjoner, kan data som er lagret i programmene dine, bli fjernet. Før kontoen slettes eller funksjonen slås av, blir du spurt om du vil beholde en kopi av dataene.