Dele DVD-er og CD-er

Hvis Macen ikke har en optisk stasjon, kan du dele en annen maskins disk ved hjelp av DVD- og CD-deling så lenge begge datamaskinene er koblet til samme nettverk.

Dele en DVD- eller CD-stasjon

Du kan konfigurere en Mac- eller Windows-datamaskin til å dele sin optiske stasjon.

En Windows-maskin kan ha XP Service Pack 2 eller nyere, Windows 7, Windows 8 eller Windows 10. Du må installere oppdateringen for DVD- og CD-deling 1.0 for Windows.

• På Macen: Åpne Deling-valgpanelet (velg Apple-menyen > Systemvalg, og klikk på Deling) og marker DVD- og CD-avkrysningsruten. Hvis du vil bli varslet hver gang en datamaskin prøver å få tilgang til den optiske stasjonen, markerer du «Spør meg før andre får tilgang til DVD-stasjonen min».

Åpne Deling-valgpanelet for meg

• På Windows-maskiner: Åpne kontrollpanelet med alternativer for DVD- eller CD-deling, og velg «Aktiver ekstern DVD eller CD». Hvis du vil bli varslet hver gang en datamaskin prøver å få tilgang til stasjonen, markerer du «Spør meg før andre får tilgang til CD- eller DVD-stasjonen min».

Bruk DVD- eller CD-stasjonen til en annen datamaskin

1. På den andre datamaskinen passer du på at deling av DVD- eller CD-stasjon er konfigurert, og setter deretter inn en plate i stasjonen.

2. På Macen uten optisk stasjon velger du Ekstern plate (under Enheter i Finder-sidepanelet). Hvis du ser «Be om å få bruke»-knappen, klikker du på den.