Hvis søk på Macen ikke gir resultatene du forventer

Hvis et søk ikke gir forventet resultat, kan du prøve flere ting.

Kontroller teksten du skrev inn i søkefeltet

• Forsikre deg om at ordet eller frasen er riktig stavet.

• Hvis du vil søke etter en bestemt frase, bruker du anførselstegn. Skriv for eksempel "tur til Paris" for å finne objekter som inneholder nøyaktig den frasen. Hvis du ikke bruker anførselstegn, vil søkeresultatene inneholde objekter som inneholder ordene i en hvilken som helst rekkefølge.

Kontroller stedet du søker i

• Hvis du begynte søket i Spotlight, kan søkeresultatene inkludere e-postmeldinger, Kalender-hendelser, Spotlight-forslag, informasjon fra andre programmer og annet. Hvis du søker i et Finder-vindu, omfatter søkeresultatene kun filer og mapper på den interne disken.

Kontroller Spotlight-valgpanelet

Du finner mer informasjon om Spotlight-valgpanelet under Spotlight-valg.

Sjekk arkiver og sikkerhetskopier

• Hvis du vil finne en fil som ligger i et arkiv, for eksempel en diskfil eller en .zip-fil, må du først dobbeltklikke på arkivet for å åpne det. Deretter kan du søke på nytt.

• Hvis du bruker Time Machine til å sikkerhetskopiere innholdet på Mac-maskinen, bruker du Spotlight sammen med Time Machine for å finne og gjenopprette objekter i sikkerhetskopier.