Hvis du ikke kan finne en fil

Hvis du ikke husker hvor du arkiverte en fil, eller om du ikke finner den der du forventet det, kan du prøve følgende for å finne den.

• Bruk Spotlight: Klikk på Spotlight-symbolet i menylinjen, skriv inn navnet på filen i Spotlight-søkefeltet, og dobbeltklikk på filen i søkeresultatene.

Du finner mer informasjon om Spotlight under Søk med Spotlight.

• Spør Siri: Klikk på Siri-symbolet mot høyre kant av menylinjen, be Siri om å finne filen, og dobbeltklikk deretter på filen i søkeresultatene.

Spør Siri. Si for eksempel: «Vis filer jeg oppdaterte i forrige uke.»  Lær mer om Siri.

• Vis i Finder: Klikk på Finder-symbolet i Dock, klikk på Nylige i sidepanelet i Finder, og velg Vis > Ordne etter > Dato sist åpnet.

En blå pil som peker på Finder-symbolet til venstre i Dock.
  • Fra listen Sist brukte objekter: Velg Apple-menyen > Sist brukte objekter, og velg deretter filen fra listen (hvis den vises der).

I enkelte programmer kan du velge Arkiv > Åpne sist brukte (eller lignende) for å se en liste over de sist brukte filene. Det er mulig at enkelte programmer i stedet viser en liste over sist brukte filer nederst i Arkiv-menyen.

Når du finner dokumentet, kan du merke det, eller flytte det til et nytt sted.