Skriv ut trådløst med AirPrint

Hvis du har en AirPrint-kompatibel skriver, kan du skrive ut bilder og dokumenter fra Macen uten å måtte laste ned og installere skriverdrivere.

AirPrint er innebygd i de fleste populære skrivermodeller. Du finner en liste over skrivere som har støtte for AirPrint, i Apple-kundestøtteartikkelen Om AirPrint. Hvis skriveren er AirPrint-kompatibel, er den kompatibel med den nyeste versjonen av macOS.

Skriv ut trådløst på en AirPrint-skriver

1. Kontroller at skriveren er koblet til samme Wi-Fi-nettverk som Macen.

2. Velg Arkiv > Skriv ut i programmet du bruker.

3. Klikk på Skriver-menyen, og velg deretter AirPrint-skriveren under Skrivere i nærheten.

Merk: Hvis du ikke ser AirPrint-skriveren din, kan du velge Legg til skriver fra Skriver-menyen og legge den til i listen over skrivere. Du finner mer informasjon under Legg til en Wi-Fi- eller nettverksskriver.

4. Angi de andre utskriftsvalgene du vil bruke, og klikk på Skriv ut.

Hvis du ikke vil skrive ut trådløst, kan du prøve å koble AirPrint-skriveren til en USB- eller Ethernet-port på Macen. Les dokumentasjonen som fulgte med skriveren, for å finne ut om den har en av disse portene.

Hvis du ikke får skrevet ut på AirPrint-skriveren

• Forsikre deg om at du har den nyeste versjonen av macOS. Velg Apple-menyen > Om denne maskinen, og klikk på Programvareoppdatering.

• Prøv å koble AirPrint-skriveren til Wi-Fi-nettverket direkte eller via brokobling. Det er mulig at skriveren da vil kunne kobles til Wi-Fi-nettverket og fungere trådløst.

• Vent litt før du forsøker å skrive ut når du har slått på skriveren igjen. Noen skrivere bruker et minutt eller to etter at de er slått på før de kobler seg til nettverket.

• Husk å koble AirPrint-skriveren direkte til Wi-Fi-nettverket eller Ethernet LAN-porten på AirPort-basestasjonen eller AirPort Time Capsule-enheten. Du kan ikke skrive ut med AirPrint på skrivere som er koblet til USB-porten på AirPort-basestasjonen.

• Finn ut om skriverprodusenten har lagt ut firmwareoppdateringer for skriveren.